Гаряче повітряне картопляне пюре — одне з найприємніших страв на світі. І хоча зробити його нескладно, багатьох господинь дратує вся ця метушня з очищенням картоплі, її подрібненням і варінням до півгодини.
У надії полегшити приготування картопляного пюре своїм «колегам», одна зайнята мати сімейства поділилася своїм секретом економії часу на одному з жіночих форумів, інформує UkrMedia.
«Впевнена, що я не єдина людина, яка все це зрозуміла, але перш ніж я спробувала вперше, я ніколи не чула про це і не бачила нічого подібного. Отже, перед вами моя інструкція з приготування ідеального картопляного пюре», – написала жінка.
Перший крок
Помістіть миту картоплю в шкірці в мікрохвильову піч, поки вона не буде повністю приготованою (це може зайняти від 5 до 8 хвилин).
Другий крок
Розріжте готові картоплини навпіл, зніміть шкірку і викладіть на тарілку очищену картоплю.
Третій крок
Додайте вершкове масло і розімніть картоплю виделкою до потрібної консистенції. Можна додати тертий сир за смаком.
Багато коментаторів подякували жінці за те, що поділилася своїм лайфхаком, і обіцяли спробувати. А деякі відразу ж приготували картоплю за рецептом жінки.
Одна з мам зазначила: «Я вже знаю, що в моїй мікрохвильовці картопля вариться 8 хвилин, тому мені не доведеться це перевіряти, але зазвичай я чищу і потім кип’ячу близько 20 хвилин на плиті, за вашим рецептом явно буде швидше і легше».
Знайшлися й ті, хто заявив, що зовсім не обов’язково подібний метод допоможе заощадити час.
«Я не розумію, чому люди взагалі її чистять? Шкірка – корисний продукт, ми завжди перетираємо пюре разом з нею».
«Спробувала зварити в мікрохвильовці цілу картоплю, але знімати шкіру з гарячої картоплі зовсім не весело, а на смак виходить розім’ята печена картопля, зовсім не те, що очікуєш від пюре».
Деякі поділилися і своїми перевіреними порадами для створення ідеального пюре:
«Мені завжди казали, що краще варити картоплю з сіллю, а ще пюре по-справжньому чудово з вершковим сиром».
Ще одна жінка написала: «Я ніколи не чищу картоплю, просто нарізаю, відварюю і розминаю. Одного разу спробувала таке блюдо в дорогому ресторані і захопилася. Крім того, спробуйте додати сіль і майонез, а не масло».