А яка виходить смакота … Ви більше ніколи не будете купувати магазинний солений оселедець! Скажу вам більше … цей рецепт чудово підходить для засолювання скумбрії і будь-якої червоної риби.
Продукти:
1. Оселедець — 1 кг. Куховарська сіль — 6 ст. л. без гірки. Перець запашний горошком — 10 шт. Цукор — 3 ст. л.. Лавровий лист — 3-4 шт. Вода — 1 літр
Як засолити оселедець:
1. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. Додаємо до води цукровий пісок, кухонну сіль, запашний перець і лавровий лист. На повільному вогні протягом 7-10 хвилин варимо маринад. Заздалегідь розморожений природним шляхом, тобто при кімнатній температурі оселедець промиваємо і не обробляючи (разом з головою і нутрощами) укладаємо в будь-яку ємність (наприклад, в пластиковий контейнер, лоток і т.д.). Готовий розсіл охолоджуємо і заливаємо ним рибу, після чого ставимо в холодильник на нижню полицю. Витримуємо три доби. Через три доби дістаємо оселедець з холодильника і обробляємо його звичним для вас способом. Можна обробити його, порізати на шматочки і перемішати з маринованою цибулею.
Ще я люблю приготувати з цієї риби бутерброди, оселедець під шубою або будь-який інший салат з оселедцем.
Як засолити смачний оселедець ви тепер знаєте! Сподіваюся вам сподобався цей рецепт!
Смачного вам!