Які вони смачні, ніжні, повітряні і легкі! Просто неймовірно! Рекомендую!
Спробувавши вареники за цим рецептом я здивувалася!
Це дивовижне тісто для вареників на кефірі прочитала в відривному календарі, років так 10 тому.
Відразу мене вразив склад і кефір і дріжджі – і це для вареників?
Всі сусіди і рідні готують тепер вареники тільки за цим рецептом, дуже смачно! Рекомендую!
складові
✓ борошно – 600 грам;
✓ яйця – 2 штуки;
✓ вода – 0,5 склянки;
✓ кефір – 0,5 склянки;
✓ цукор – 2 столові ложки;
✓ сіль – 0,5 чайної ложки;
Рецепт приготування
Яйця збийте, додайте воду і кефір.
Змішайте борошно з цукром, дріжджами і сіллю, додайте в кефірну суміш.
Перемішайте і замісіть тісто!
Обов’язково дайте цьому тісту постояти 10-15 хвилин.
А вже потім починайте готувати звичайні вареники, як ви звикли.
Для начинки підійде капуста, картопля, сир, ягоди.
Вареники з цього тіста виходять дуже пишними.
Я готувала їх як на пару, так і просто відварювала, результат відмінний в обох варіантах.
Смачного!