Завдяки цьому рецепту, в варенні збережуться всі вітаміни. Адже його не потрібно довго і нудно варити. Тепер знайте: чим менше ви будете варити варення, тим більше збережеться вітамінів, смакових якостей ягід, які також не розваряться і будуть дуже ароматними. Для цього рецепта краще всього підійдуть ягоди малини, вишні, смородини або полуниці.
Які інгредієнти потрібні:
Один кг будь-яких ягід;
Один кг цукру;
Чотири ст. л. соку лимона.
Процес приготування ягідного варення:
Ягоди повинні бути стиглими. Для початку перебираємо хороші ягідки від поганих. Якщо взяли вишню, то позбудьтеся від кісточок. Засипаємо ягоди цукром і поміщаємо на 24 години в холодильну камеру.
Потім перекладаємо ягоди в каструлю і поміщаємо на мінімальний вогонь. Поки ягоди не закипіли, весь час заважаємо їх. Коли закиплять, вливаємо сік лимона і варимо ще п’ять хвилин.
Далі гаряче варення розливаємо по банках, які перед цим обов’язково стерилізуємо, а кришки кип’ятимо.
Закочує ємності кришками, перевертаємо і вкутуємо в щось тепле. Коли охолонуть, переносимо їх місце для зберігання.
З 1 кг малини виходить 1 літр варення, а з 1 кг вишні – 1 літр 600 мл, так як в ній багато соку. Зберігати їх можна в будь-якому зручному для цього місці.