Тушкована капуста з квасолею та шампіньйонами.
В аналогічний спосіб можна тушкувати квашену капусту або використовувати її разом зі свіжою. Джерело.
Усім хто дотримується посту, вегетаріанцям і просто любителям оригінальних гарнірів присвячується!
Люблю тушковану капусту, люблю квасолю, але поєднати все в одній страві якось не мала нагоди. Дуже смачно, корисно і головне – просто та швидко.
Інгредієнти:
1 баночка консервованої квасолі в томаті,
1 середня капустина,
300 г шампіньйонів,
1 цибулина,
2 морквини,
2 ст. л. томатної пасти,
олія, сіль, перець,
мускатний горіх, паприка,
дрібка цукру.
Приготування:
Капусту нашаткувати, посолити, додати дрібку цукру й добре пом’яти руками, щоб вона трішки пустила сік.
Шампіньйони нарізати пластинками.
Спасерувати цибулю, нарізану кубиками, й моркву, натерту на тертці. Додати до засмажки квасолю разом із соусом з банки та томатну пасту. Тушкувати все разом ще декілька хвилин.
Додати засмажку до капусти. Якщо потрібно, досолити, поперчити й присмачити мускатним горіхом та паприкою. Добре вимішати й додати нарізані гриби. Ще раз все перемішати, але вже не так інтенсивно. Скласти все у каструлю, долити трішки водички.
Тушкувати на маленькому вогні до готовності.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в аналогічний спосіб можна тушкувати квашену капусту або використовувати її разом зі свіжою.