Сонцелику кульбабу часто називають домашнім лікарем. Всі складові рослини – від корінців до квіток – використовують в народному цілительстві. Її листя додають в салати, корінці сушать, перетирають і заварюють чаї для схуднення, а з квітів роблять лікувальні конфітюри.
Варення з її квітів – це щось особливе. Воно запашне, золоте і солодке як мед. З’їдаючи щодня по чайній ложці цих ласощів, ви забудете про сезонну застуду і депресії, зміцните серце і печінку на клітинному рівні. Як правильно приготувати і приймати солодкий еліксир – читайте далі.
Користь варення з кульбаб для імунітету
- насичує вітаміном С, бета-каротином, а також цинком, фосфором, залізом, калієм, йодом і марганцем
- лікує бронхіт і застуду за рахунок заспокійливих і відхаркувальних властивостей
- бореться з безсонням, стресами, дратівливістю і нудьгою
- запобігає розвитку пухлин і уповільнює старіння шкіри
- зміцнює серце і судини: насичує калієм, знижує тиск і запобігає розвиткові цукрового діабету
Травневе варення для печінки і ШКТ
- знижує кислотність шлунку і показане при легких формах гастриту
- дає м’який жовчогінний ефект
- завдяки клітковині лікує від закрепів і нормалізує апетит
- знімає запалення сечового міхура і сечовивідних шляхів
- очищає кров і тканини від токсинів і отрути, рекомендоване при харчових отруєннях
- виводить з печінки шлаки і радіонукліди: ці речовини небезпечні тим, що руйнують клітини, прискорюють старіння і викликають астму, захворювання серця і рак
Як приготувати цілюще варення з кульбаб