Тонкі пиріжки з картоплею — секрет приготування

У кожної господині є свій секрет приготування тих страв, які стали сімейними. І, мабуть, нічого сперечатися, що серед улюблених домашніх страв у більшості є тонкі пиріжки з картоплею. Звісно, що нічого стверджувати про користь вижарних пиріжків. Але будемо відвертими, що заради цієї смакоти, можна забути про своє правильне харчування та дієти хоча б на один день.

Як не крути, а такі пиріжки — до смаку прийдуться всім. Адже, для більшості — це спогад про дитинство, як мама чи бабуся готувала цю смакоту для всієї родини. Або ж згадаймо, як у школі у черзі до буфету всі мріяли вирвати й собі хоча б один такий пиріжок. джерело

До того ж, вони були з різними начинками — з повидлом, рисом, сиром, лівером, капустою. Але на першому місці будуть завжди пиріжки з картоплею. Мабуть, українці просто з материнським молоком всотують ту любов до бараболі так, що ніяким делікатесом не під силу її затьмарити.

Хочете поринути у спогади, тоді варто приготувати пиріжки саме за цим рецептом. Важливо не забити тісто борошном. Воно має бути ніжним і м’яким, але й тримати форму.

Продукти, що знадобляться для пиріжків з картоплею

фото masterchef.kz
Пшеничне борошно — 900 г
Кефір -500 мл
Цукор — 2 ст. л
Сіль — 1 ч. л
Яйця — 2 шт.
Маргарин — 100 г
Сухі дріжджі — 9 г
Картопля — 7 шт.
Цибуля — 1 шт.
Чорний перець — за смаком
Сіль — за смаком
Рослинна олія — за смаком
Тонкі пиріжки з картоплею — рецепт

Отож, маргарин для тіста треба розтопити, а кефір підігріти до температури тіла. Змішати їх і додати яйця. Вже на цьому етапі посолити та посолодити. Розмішати й потроху додавати борошно. Замісити тісто — спочатку в посуді, а потім добре замісити на столі, посипаючи його мукою.
З готового тіста зкачати велику кулю. Дно миски змастити оливковою олією і викласти в неї тісто. Накрити його кухонним рушником або харчовою плівкою і залишити на півгодини, щоб підійшло.

Тісто, що підійшло, розділити на часточки й кожну розкачати в корж. В середину кожного млинчика покласти начинку з картопляного пюре та засмажки.
Поліпити пиріжки, защипавши краї. І на сковороді розігріти олію та смажити пиріжки з обох сторін. Готову смакоту викласти на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Ось і весь секрет приготування!

З цієї порції тіста виходить досить багато апетитних пиріжків. Тому, якщо готуєте для невеликої кількості людей, візьміть половину інгредієнтів. Тонкі пиріжки з картоплею — це, як машина часу, яка поверне вас у дитинство. Смачного!

Поділись з друзями...