Сало, на відміну від червоної та чорної ікри, доступне кожному. Чудовий продукт, який піднімає імунітет і добре насичує. І зовсім не потрібно боятися від нього погладшати, адже калорій в ньому мало. У ньому присутні необхідні кожному організму мононенасичені олеїнової та поліненасичені жирні кислоти. Особливо сало цінується за арахідонову кислоту, що міститься в ньому, що відповідає за нормалізацію холестерину і вироблення гормонів.
Сьогодні редакція «Отож» розповість, як смачно посолити сало. Особливо смачним виходить сало з м’ясним прорізом, який називається підчеревиною. Головне, щоб це не був кнур, сало якого має неприємний запах.
Рецепт смачного сала в розсолі
Складові: 1 кг сала, 1 скл. солі, 0,5 скл. цукру, 1 л. води, чорний перець горошком, лавровий лист, часник
Приготування:
1. Додай в воду сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведи до кипіння й остуди.
2. Наріж дрібно часник або начави та посип ним сало.
3. Отриманим розсолом залий сало. Нехай один день стоїть просто на кухні, а потім ще добу в холодильнику. Потім виклади на рушник, щоб розсіл втік.
4. Така страва дуже добра. Смачного!
Можеш додавати різні приправи за смаком. Головне – побільше лаврового листа. Він надає салу особливу пікантність.