Перепробувала дуже багато рецептів халви і все не те! То борошна багато, то цукру. Нарешті, після кількох невдач, вдалося зробити справжню халву, як в дитинстві.Можна, звичайно, купити в магазині, але домашня краще!
Рекомендую!
Пише Пошепки
Складові:
- 2 склянки очищеного насіння
- 1,5 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 0,5 склянки води
- 150 мл соняшникової олії
Приготування:
- Насіння обсмажити, прокрутити на м’ясорубці.
- Борошно теж обсмажити на сухій сковорідці до ніжно-золотистого кольору.
- Змішати обидві маси до однорідної консистенції.
- З цукру і води, на середньому вогні, помішуючи, варимо сироп 10 хвилин з моменту закипання — він не повинен бути зовсім рідким, але і густим теж. Як тільки цукор розчинитися, можна не мішати.
- Тепер змішуємо масу з насінням, соняшникову олію і сироп за допомогою міксера — так швидше.
- Можна знайти рецепти, де олію вливають в готовий сироп. Тут є реальний шанс все зіпсувати!
- Сироп від холодної олії відразу згортається і отримуєте великий льодяник.
- Коли маса стала однорідною, викладаємо її в форму, застелену целофаном, добре утрамбовуємо і розрівнюємо.
- Зверху кладемо плоску кришку — у мене є дві однакові форми, я ставлю одну на іншу. І ставимо вантаж.
- Ставимо в холодильник години на 3.
Смачного!