Всі люблять майонез в салатах, як основу для інших соусів, як добавку для запікання м’яса та риби, інгредієнт для маринування овочів та інших страв.
Я нічого не маю проти оцту, але вважаю його трохи зайвим у складі майонезу. Можна провести експеримент і не додавати ще й яйця. У мене вийшов дуже смачний соус, який довго зберігається в холодильнику і прекрасно поєднується з різними стравами. І найголовніше – соус виходить дуже густий.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
молоко, 150 мл;
олія будь-яка, 300 мл;
сіль, 0.5 ч.л;
цукор, 1 ч.л;
лимонний сік, 3 ст.л;
гірчиця, 0.5 – 1 ч.л.
Процес приготування
Всі інгредієнти вливаємо і всипаємо в високу ємність.
Беремо погрузний блендер і починаємо перебивати масу.
Можна додавати продукти в будь-який черговості, але це не настільки важливо, я відразу все додаю і занурюю на дно блендер і починаю збивати.
Процес збивання триває до тих пір, поки ви не побачите, що соус вже досить густий і ложка в ньому просто стоїть.
Розкладаємо в чисті і сухі баночки, накриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник. Соус спокійно зберігається до 4 х днів, довше експериментувати у мене не вийшло – його просто з’їли.