Соковиті та хрумкі домашні чебуреки. Рецепт який всі так просять.

Кожна господиня хоч раз в житті готувала чебуреки. В когось вони виходять ідеальні, а дехто тільки витрачає свій час. Таємниця смачної страви криється в тісті. Воно повинно бути хрустким, шаруватим та пухирчастим. Ми поділимося його рецептом та відкриємо декілька секретів, щоб чебуреки не втрачали сік і начинку під час смаження.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно пшеничне 875 гр.;
  • Вода 250 мл.;
  • Яйце куряче 1 шт.;
  • Морська сіль 1 ч. л.;
  • Горілка 2 ст. л.;
  • Рослинна олія 2 ст. л.

Начинка:

  • Фарш м’ясний 700 гр.;
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.;
  • Часник 2 зубки;
  • Морська сіль 0,5 ч. л.;
  • Перець чорний мелений 0,5 ч. л.;
  • Ряжанка 150 мл.

Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску окріп та додайте сіль, олію, 250 грамів просіяного борошна і ретельно перемішайте до однорідної маси.
  2. Коли трішки охолоне додайте яйце, горілку, борошно та добре вимісіть. Накрийте тісто плівкою та дайте відпочити 50 хвилин.
  3. Почистьте, помийте та подрібніть в блендері цибулю.
  4. В мисці змішайте фарш, цибулю, вичавлений через прес часник, сіль, перець та ряжанку.
  5. З тіста та начинки сформуйте чебуреки. Щоб вони не розпадалися, змастіть краї білком та добре притисніть.
  6. Добре розігрійте в сковорідці олію та обсмажте виріб з двох сторін до насиченого золотистого кольору.
  7. Покладіть готовий чебурек на паперовий рушник, щоб ввібрався зайвий жир.

Ідеальні та надзвичайно смачні чебуреки готові!

Насолоджуйтеся!

Поділись з друзями...