Смакота за 15 хвилин без випікання — за смаком не поступається оригіналу! Домашні трюфелі

Трюфелі — це цукерки найвищого класу якості. Принаймні, раніше вони такими вважалися.

Сьогодні ви зможете зробити їх вдома всього за 15 хвилин.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  •  вершковий сир або творожна маса – 250 г;
  •  цукрова пудра – 40 г;
  • чорний шоколад – 100 г;
  • сметана або жирні вершки – 50 г;
  • вафельна крихта, горіхи або печиво для посипання.

Процес приготування

  1. Розтоплюємо шоколад:
    • Подрібніть чорний шоколад на маленькі шматочки.
    • Розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.
  2. Змішуємо масу:
    • Змішайте вершковий сир або пастоподібний творог із розтопленим шоколадом.
    • Додайте вершки або сметану й цукрову пудру.
    • Добре перемішайте до однорідної консистенції.
    • Накрийте масу харчовою плівкою й поставте в холодильник на 30 хвилин.
  3. Підготовка посипки:
    • Подрібніть вафлі, перетворивши їх на крихту.
  4. Формування трюфелів:
    • З охолодженої шоколадної маси сформуйте трюфелі: скатуйте невеликі кульки.
    • Обваляйте кожну цукерку у вафельній крихті.
  5. Охолодження:
    • Викладіть трюфелі на тарілку й поставте їх у холодильник на 30–60 хвилин.

Додаткові ідеї

  • Якщо маєте трохи більше часу, зробіть трюфелі з начинкою:
    • Покладіть усередину кульки цілий лісовий горіх або арахіс.
    • Можна також зробити середину з молочного або білого шоколаду, а зверху покрити чорним шоколадом і вафельною крихтою.

Смачного! 

Поділись з друзями...