Смак цього м’ясного салату неможливо передати, це треба спробувати! Гості змітають його миттєво, просять добавки і рецепт!
Дуже смачний м’ясний салат «Улюблений» прикрасить не тільки сімейну вечерю, але і будь-який святковий стіл. Поєднання м’яса і овочів робить закуску ситною, а соус надає ніжний, але в той же час і пікантний гострий смак. Джерело
Такий салат можна приготувати в якості основної страви на вечерю: поїв – і наївся.
Чудова закуска не тільки дуже смачна, ситна і корисна – але і неймовірно красива. Приготуйте обов’язково: порадуйте рідних і друзів чудовою стравою.
Складові:
300 г м’якоті свинини;
200 г твердого сиру (гострих сортів);
150 г замороженої стручкової квасолі;
1 свіжий огірок;
1 солодкий болгарський перець;
1/2 пучка зеленого кропу;
сіль і чорний мелений перець – за смаком;
50 г вершкового масла (для обсмажування квасолі).
Для заправки:
100 г сметани жирністю 20%;
1 ст.л. майонезу;
2 ч.л. готової гірчиці.
Спосіб приготування:
Стручкову зелену квасолю необхідно буде дістати з морозильної камери і розморозити при кімнатній температурі.
На розігріту сковороду кладемо шматок вершкового масла, даємо йому трохи розтанути і викладаємо квасолю.
Обсмажуємо її до готовності на середньому вогні: протягом п’яти хвилин. Солимо її, перчимо до смаку і перемішуємо.
Вогонь одразу виключаємо і залишаємо квасолю остигати.
М’ясо попередньо промиваємо, солимо і перчимо, перекладаємо в рукав і зав’язуємо.
Запікаємо свинину при температурі 170 градусів, приблизно 80 хвилин. М’ясо, звичайно, можна і відварити до готовності, але з запеченим м’ясом салат набагато смачніший.
Остигле м’ясо нарізаємо невеликий соломкою, перекладаємо в глибоку миску.
Шматочок твердого сиру з яскраво вираженим смаком нарізаємо такий же соломкою, як і м’ясо. Відправляємо сир в миску з м’ясом.
Один свіжий огірок середнього розміру промиваємо, обсушуємо і нарізаємо теж соломкою. Перекладаємо в салат.
Один солодкий болгарський перець (у мене червоного кольору) промиваємо, відрізаємо плодоніжки, виймаємо насіння і перегородки.
Нарізаємо його соломкою і відправляємо в миску з іншими продуктами.
Промитий і обсушену зелений кріп дрібно рубаємо ножем, відправляємо в салат. Туди ж викладаємо остигнулу квасолю.
Для приготування заправки нам знадобиться стакан або невелика миска: викладаємо туди сметану, додаємо майонез і готову гірчицю.
Кількість гірчиці регулюйте на свій смак. Соус ретельно перемішуємо і заправляємо салат.
Спробуйте його на смак: по необхідності посоліть і поперчіть.
Все добре перемішуємо і відразу подаємо салат на стіл.