Взимку ми з’їдаємо його найпершим. Він мене дуже виручає. Він виходить смачним та пікантним за рахунок маринаду. Без перебільшення, оригінальна, хоч і проста страва. Повірте, всі ваші рідні та друзі дивуватимуться, що бурячок може бути таким смачним.Цей рецепт маринованого бурячка – справжня знахідка для мене.
Складові:
3 кг буряка;
2 шт цибулини;
3 зубці часнику;
гіркий перець половинка;
1 ст. ложка оцту;
3 шт лавровий лист;
3 горошини духмяного перцю;
150 г цукру;
2 ст. ложки солі.
Приготування:
Спочатку потрібно помити гарненько бурячок і відварити його до готовності.
Потім потрібно почистити його і натерти на тертці з великими отворами.
Після того потрібно натерти цибулю на тертці.
Додайте до цибулі пропущений через прес часник, сіль, цукор, спеції, оцет і перемішайте.
Потім поставте все це на вогник, доведіть суміш до кипіння і проваріть на маленькому вогні 7 хвилин.
Процідіть і додайте маринад до буряка і залиште маринуватися на 12 годин.
Розкладіть буряк по стерильним банкам, прикрийте стерильними кришками і простерилізуйте всі ці баночки 10 хвилин.
Потім банки потрібно закрити, перевернути і накрити пледом.
такої смакоти з бурячка ви ще не їли.
Смачного!