Приготувати смачний і ніжний торт можна і без духовки, сьогодні ми вирішили порадувати вас рецептом торта, який готується на сковороді.
Коржі виходять ніжними і м’якими, а ніжний крем нагадує морозиво пломбір.
Необхідні інгредієнти для коржів:
Сир – 180 грам
Яйце – 1 шт.
Цукор – 100 грам
Борошно – 250 грам
Сода – 1 чайна ложка без верху
Для крему:
Яйце – 2 шт.
Цукор – 160 грам
Ванільний цукор – 8 грам або 1 пакетик
Крохмаль – 2 столові ложки з невеликим верхом
Молоко – 200 мл.
Сметана 20% жирності – 300 грам
Вершкове масло – 70 грам
Приготування:
1. Для початку приготуємо крем: для цього два яйця вбиваємо в невелику каструльку, додаємо пакет ванільного цукру і крохмаль, всипаємо цукор і половину молока, далі за допомогою віночка розмішати вміст щоб не було грудочок.
2. Маса стає однорідною доливаємо молоко, що залишилося, додаємо сметану, ще раз все добре перемішуємо. Далі ставимо крем на вогонь, варити будемо до запустіння постійно помішуючи.
3. Вогонь спочатку робимо більше, крем не можна доводити до кипіння, як тільки піде пар зменшуємо вогонь і уварюємо крем. В цілому ми варили крем 5-7 хвилин, але орієнтуйтеся на його консистенцію.
4. Знімаємо крем з вогню, він вийшов за своєю консистенцією як густа сметана, далі в гарячий крем відправляємо 70 грам вершкового масла, яке стояло у вас на кухні, не з холодильника. Ретельно все перемішуємо, щоб масло повністю розтануло.
5. У холодильник крем прибирати не потрібно, поки ми будемо готувати коржі він охолоне до теплого стану, таким чином коржі просочаться ще краще.
6. Підготуємо тісто на коржі: в миску вбиваємо одне яйце, додаємо пачку сиру в цьому рецепті ми використовуємо пастоподібний сир, якщо ви придбали сир з крупинками протріть його через сито.
7. Додаємо цукор і перемішуємо, в борошно додаємо чайну ложку соди без верху, акуратно перемішуємо, починаємо додавати борошно. Сількість треба буде залежати від сиру, якщо у вас він рідкий тоді муки необхідно більше, якщо густий тоді менше. Тут необхідно орієнтуватися по сиру, який ви будете використовувати в рецепті.
8. Для початку тісто вимішуємо ложкою, перекладаємо тісто на стіл і трохи вимішати, щоб воно не липло до рук. Головне не забити його борошном. Тісто виходить еластичним не липне до рук з ним легко працювати і розгортати в коржі.
9. Розкачуємо невелику ковбаску, її нарізаємо на шматочки, ми будемо випікати 8 коржів. Тісто прикриємо серветкою або плівкою щоб воно не підсихало. Перший шматочок розгортаємо в тонкий корж, форму надаємо кільцем діаметром 20 см., Якщо немає форми візьміть звичайну тарілку.
10. Обсмажуємо коржі на сухій сковороді по кілька хвилин з обох сторін. Поки перший корж присмажується з одного боку, ви можете розкачати наступний шматочок. Коли зверху тісто починає трохи пузиритися це означає, що корж вже готовий з одного боку і його необхідно перевернути, головне його не перетримати, він піднімається і виходить дуже м’яким.
11. Обрізки з коржів ми не викидаємо після ми їх підсушити і обсиплемо наш торт. Далі на сервировочной тарілку починаємо збирати на торт: викладаємо перший корж і промазуємо його трохи остиглим кремом, приблизно по 2-3 столові ложки крему ми використовуємо на кожен корж. Таким чином збираємо весь торт, останній корж змащуємо кремом, а його залишками промазуємо боки.
12. Ми залишаємо торт при кімнатній температурі на годину півтора щоб він ще краще просочився. Після цього обсиплемо його крихтою із залишків тіста і відправимо в холодильник. Для прикраси торта ми зверху можна зробити декор.
13. Готові обрізки перемелюємо в крихту і обсипаємо боки торта. Тут ви можете проявити всю свою фантазію, торт прибираємо на пару годин в холодильник, краще на ніч.
Смачного.