Деруни це дуже просте блюдо і при цьому дуже смачне. Існує маса рецептів і кожна господиня готує їх за своїм, а є рецепт дерунів без цибулі й борошна.
Інгредієнти
- Картопля 500 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Яйце 1 шт
- Сметана 1 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
Приготування
- Натираємо картоплю на грубій тертці й додаємо до неї сметану 1 ст. л, щоб картопля не темніла. Перемішаємо всю картоплю зі сметаною.
- Солимо, додаємо чорний мелений перець, яйце і все добре перемішуємо.
- Смажимо на розігрітій рослинній олії, на помірному вогні з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Готові деруни викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
- Подавати зі сметаною.