Дрібка солі зберігає свіжість молока, надає запаху стравам із яблук, прискорює збивання сметани та білків, поліпшує смак чаю і кави.
• Ванни, протерті полотниною, промоченою сумішшю солі зі скипидаром, блищатимуть як нові.
• Дуже забруднені скло та кришталь також добре чистити сіллю.
• Смуги від чаю на посуді (чайник, чашка, склянка) зникнуть, якщо протерти їх ропою.
• Білизна сяятиме, якщо до крохмалю додати дрібку солі.
• Щоб сирі дрова розгорілися, киньте на неї жменю солі.
• Квіти довго не в’янутимуть, коли додати до води трішки солі.
• Жир, особливо маргарин, не буде розбризкуватися зі сковороди, якщо насипати на неї трохи солі.
• Нарізана цибуля залишиться свіжою, коли покласти її на тарілку, посипану сіллю.
• Яйця з надтріснутою шкарлупою не витечуть, а цілі не потріскаються й добре чистимуться, якщо варити їх у солоній воді.
• Дрібка солі зберігає свіжість молока, надає кращого запаху стравам із яблук, прискорює збивання сметани та яєчних білків для крему, поліпшує смак чаю і кави.