Я відчула неймовірні зміни! Пішли набряки, нормалізувався тиск і навіть почуття втоми зникло!
Звичайна практика в більшості індійських сім’ях – це жувати насіння фенхелю після кожного прийому їжі. Хоча ви можете подумати, що ця практика тільки для того, щоб освіжити дихання, ви помиляєтеся.
Концентрований джерело мінералів, таких як мідь, залізо, кальцій, калій, марганець, селен, цинк і магній – це практика тисячолітньої Індії робить набагато більше, ніж просто усунення неприємного запаху з рота.
Ось лише деякі переваги для здоров’я від вживання насіння фенхелю:
Позбавляє від затримки зайвої рідини, набряків і прискорюють схуднення:
Насіння фенхеля мають сечогінні властивості, які роблять його чудовим для усунення затримки рідини і набряків. Це властивість також є одним із способів, якими насіння фенхелю допомагають нам скинути вагу.
Вони допомагає поліпшити травлення і підвищує швидкість метаболізму – відмінний і природний спосіб схуднути. Згідно з дослідженням, опублікованим в Журналі діабету і метаболічного синдрому, комбінація насіння фенхелю, анісу і чорного кмину допомагають нормалізувати рівень цукру в крові і прискорюють втрату зайвої ваги.
Це також допомагає знизити рівень холестерину і допомагає підвищити чутливість до інсуліну, які допомагають подолати метаболічний синдром і діабет.
Подрібніть висушені насіння фенхелю. Тепер візьміть 1 чайну ложку цього порошку і додайте в склянку теплої води, перемішайте і дайте настоятися 10 хвилин. Рекомендується пити цей напій два рази в день натщесерце, щоб отримати ефективні результати.
Допомагає регулювати кров’яний тиск:
Дослідження, опубліковане в журналі Food Science, показало, що насіння фенхелю є багатим джерелом нітритів і нітратів, які допомагають в ангіногенезе (виробництво нових кровоносних судин з існуючого кровоносної судини) і вазорелаксаціі (розширення судин крові).
Він також показав, що жування насіння фенхелю допомогло збільшити вміст нітриту в слині, що робить його природним способом зберегти контроль над рівнем артеріального тиску. На додаток до цих властивостей насіння фенхелю також мають велику кількість калію; І так як калій є важливим компонентом клітин і рідин організму, він допомагає контролювати серцевий ритм і кров’яний тиск.
Порада. Після кожного прийому їжі повільно пожуйте кілька насіння фенхелю. Це не тільки допоможе вам відрегулювати кров’яний тиск, а й допоможе прискорити процес травлення і знизити навантаження на ваше серце.
Потужний засіб від розладу шлунка, запору і здуття живота:
Відомі своїми первозданними властивостями, насіння фенхелю відмінно підходять для оздоровлення шлунка. Насіння сприяють правильному переварюванню з моменту початку їх жування. Його основні компоненти збільшують слиновиділення, яке починає процес травлення.
Крім того, здатність насіння стимулювати травний тракт в травленні і засвоєнні їжі, швидко усуває здуття живота і газоутворення. Високий вміст білка також допомагає зменшити запор і набряки.
Насіння фенхелю мають антибактеріальні і антиоксидантними властивостями, що також відмінно підходять для поліпшення стану шкіри. Застосовуйте відвар насіння фенхелю як тонік і ваша шкіра завжди буде пружною, здоровою і без зморшок. Відомо також, що це допомагає усунути темні вікові плями.
Помістіть 1 столову ложку насіння фенхелю в термос і залийте 500 мл окропу, дайте настоятися 1-2 години. Потім процідіть і зберігайте в холодильнику. Все, що вам потрібно зробити, це нанести рідину на обличчя, залишити на 15 хвилин, а потім змити водою кімнатної температури.
Він захищає вас від анемії:
Насіння фенхель багаті залізом, міддю і гистидином, все три з яких необхідні для виробництва еритроцитів. Насіння, коли їх їдять, допомагають збільшити вміст заліза в вашому тілі, що допомагає у виробництві гемоглобіну.
Усуне неприємний запах з рота:
Пропозиція для використання: пережовування насіння після їжі допомагає подолати неприємний запах з рота. Якщо запалені ясна, хороший спосіб – кип’ятити насіння фенхелю в воді і використовувати відвар для полоскання рота. Виконання цього на регулярній основі допомагає зберегти приємний запах з рота на весь день.
Знижує ризик розвитку раку:
Фенхель – дуже багате джерело марганцю. Цей мінерал використовується вашим тілом в якості кофактора для виробництва потужного антиоксидантного ферменту супероксиддисмутази. Регулярно вживає насіння фенхелю людина, знижує ризик раку в кілька разів.
Крім того, насіння також мають дуже потужними властивостями усунення вільних радикалів і фитонутриентов, які допомагають боротися з окислювальним стресом і захищають організм від канцерогенної дії вільних радикалів. Фенхель особливо хороший для боротьби з раковими захворюваннями шкіри, шлунка і легень, насіння фенхелю мають дуже потужну хемомодулірующім дією.