Простий рецепт, не залишає нікого байдужим. Консервувати ароматний салат зі спаржевої квасолі на зиму легко, завдяки тому, що стручки не потребують очищення. Часто ця процедура відбиває все бажання щось творити на кухні. Після першого приготування дана заготівля обов’язково з’явиться в кулінарній книжці кожної господині.
Інгредієнти
-
- стручки квасолі (зелені) – 1 кг;
- перці – 3 шт.;
- морква – 0,5 кг;
- цибуля – 0,5 кг;
- помідори – 2 кг;
- оцет 9%-й – 2 ст. л.;
- сіль – 2 ст. л.;
- цукор – 4 ст. л.;
- масло рослинне – 0,1 л.
Спосіб приготування:
- Порізати стручки невеликими шматочками. Варити 10 хвилин.
- Цибуля оформити півкільцями, моркву натерти, обсмажити разом.
- Помідори подрібнити м’ясорубкою.
- Воду з стручків злити, додати підготовлені овочі. Перемішати. Консервувати слід у власному соку овочів.
- Перець подрібнити м’ясорубкою (або дрібно ножем). Додати в каструлю. Добре перемішати.
- Приправити томатну суміш сіллю і цукром. Тушкувати 30 хв.
- В кінці додати дві ложки оцту. Простий салат з квасолею на зиму готовий.
- Перекласти по банках, попередньо простерилизованным. Закрутити. Поставити під ковдру кришками вниз до охолодження.
- джерело