Рецепти салатів на Великдень, смачні та нові салати на пасхальний стіл. Улюблені салати з м’ясом, яйцями і сиром вже дозволені! Нові рецепти салатів на Великдень та перевірені часом рецепти – серед тих, що ви знайдете нижче, обов’язково сподобаються.
«Пасхальне яйце»”
Інгредієнти:
Буряк – 1 шт.
Морква – 2 шт.
Картопля – 2 шт.
Копчена курка – 150-200 г.
Твердий сир – 100 г.
Яйця – 2-3 шт.
Перець солодкий – 1 шт.
Майонез, сіль, перець, зелень – за смаком
Приготування салату:
Овочі і яйця відварити, почистити. Яйця, овочі, твердий сир натерти на середній тертці.
Солодкий перець і копчену курку нарізати маленькими кубиками.
Викладати салат шарами, дзеркально, починаючи з середини тарілки. Тарілку краще взяти подовгувату, щоб була схожа на яйце.
Зробити смужку з майонезу, зверху викласти смужку з буряка, вона буде завширшки в 2 рази ширше ніж всі інші.
Далі викладати салат у дві сторони від буряка одночасно.
Попередньо зробивши смужку з майонезу: моркву, твердий сир, солодкий перець, яйця, копчену курку і картоплю.
Салат у формі пасхального яйця готовий, за смаком прикрашаємо зеленню петрушки і кропу.
Салат «Ситний»”
Інгредієнти:
М’ясо куряче – 300 г.
Сир твердий – 150 г.
Перець болгарський – 1 шт.
Горох консервований – 0,5 банки
Помідор – 1 шт.
Сіль, перець, майонез
Приготування салату:
М’ясо курки відвари і порізати кубиками.
Сир натерти на великій тертці.
Перець, помідори порізати кубиками.
Все перемішати, додати горох, сіль, перець, майонез і ще раз все перемішати.
За бажанням в салат ще можете додати порізану кубиками одну червону цибулю. Салат готовий до вживання!
Салат з курячої печінки з грибами
Інгредієнти:
Куряча печінка – 300 г.
Гриби – 300 г.
Картопля – 3 шт.
Яйце – 3 шт.
Сир твердий – 150 г.
Цибуля – 1 шт;.
Морква – 1 шт.
Сіль, перець, олія
Приготування салату:
Помити картоплю і моркву, залити водою і відварити до готовності.
Яйця залити холодною водою і відварити.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Шампіньйони помити, почистити і нарізати кубиками.
На розігріту сковорідку викласти половину нарізаної цибулі, гриби і обсмажити усе до готовності.
Порізати курячу печінку на шматочки і разом з іншою частиною цибулі обсмажити в олії на розігрітій сковорідці до готовності.
Салат викладається шарами
1 шар: натерта на великій тертці картопля, обсмажені гриби з цибулею, майонез.
2 шар: натерта на великій тертці морква, підсмажена печінка з цибулею, майонез.
3 шар: натертий на великій тертці сир, майонез.
4 шар: яйця, натерті на великій тертці.
“Салат «Гніздо глухаря» рецепт”
Інгредієнти:
Курка філе – 200 г.
Шинка – 50 г.
Мариновані гриби – 200 г.
Яєчні білки – 3 шт.
Картопля – 3 шт.
Пекінська капуста – 5 листків
Сіль, перець, майонез
Для пташиних яєць:
Плавлений сирок – 1 шт.
Яєчні жовтки – 3 шт.
Зелень кропу
Майонез
Часник – 1 зубець маленький
Приготування святкового салату:
Картоплю помити, почистити і нарізати тонкою соломкою за допомогою тертки «Бернера», або для корейської моркви.
На розігріту пательню виложити картоплю і підсмажити на сильному вогні. Картоплю зняти з вогню і залишити щоб охолонула.
Яйця відварити, відділити жовтки від білків.
Білки натерти на великій тертці.
Курку відварити і порізати соломкою.
Шинку нарізати соломкою.
Шампіньйони нарізати невеликими шматочками (в мене були невеликі різала на 4 частини).
Для пташиних яєць натерти жовтки, плавлений сирок на великій тертці, зелень вимити і порізати мілко, часник почавити часникодавкою.
З’єднати разом яєчні жовтки, сир, зелень, часник і добре перемішати.
Із сирної маси сформувати пташині яйця.
Листя пекінської капусти вимити, і застелити ними дно тарілки.
Змішати в тарілці куряче м’ясо, шампіньйони, шинку, яєчні білки додати майонез, посолити, поперчити і добре перемішати.
На листя пекінської капусти викласти салатну масу у вигляді невеликої гірки.
Оформити салат гніздо глухаря смаженою картоплею, імітуючи пташине гніздо.
По середині покласти сирні яйця і прикрасити салат зеленню. Смачний салат гніздо глухаря готовий!
Салат з пекінської капусти з куркою і сухариками”
Інгредієнти:
Куряче філе відварене – 100 г.
Філе курки копчене – 100 г.
Помідор – 1 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Твердий сир – 100 г.
Пекінська капуста – 1 невелика головка
Сухарики з чорного хліба
Сіль, майонез
Приготування святкового салату:
Для приготування сухариків поріжте скибочки хліба кубиками і за допомогою мультиварки в режимі жарка (випічка) підсмажте не додаючи олії. Смажити до готовності з відкритою кришкою мультиварки періодично помішуючи.
Куряче філе відварити в підсоленій воді, можна ще поперчити в процесі варки. Коли охолоне порізати соломкою.
Копчене філе курки теж порізати соломкою.
Болгарський перець, помідор, твердий сир та яйця порізати кубиками.
Пекінську капусти нашаткувати невеликими смужками.
Змішати між собою всі інгредієнти окрім сухариків, посолити за смаком та заправити майонезом.
Перед подачею салату до святкового столу додати сухарики, щоб швидко не розмокли.
Салат з курячих сердець”
Інгредієнти:
Серця курячі – 500 г.
Гриби свіжі – 500 г.
Цибуля – 2 шт. великі
Морква корейська – 200 г.
Майонез, сіль, перець
Приготування салату з серцями:
Свіжі гриби порізати на шматочки і обсмажити до готовності на сковорідці.
Курячи серця помити, відрізати надлишковий жир і порізати на шматочки, цибулю кубиками і обсмажити все разом на сковорідці, додавши сіль і перець за смаком.
У посуду викласти обсмажені гриби, серце із цибулею, корейську моркву, все ретельно перемішати і заправити майонезом.
Швидкий в приготуванні ситний салат поставити на пів годинки в холодильник і потім подавайте до столу.
Салат з курки з грибами та горіхами”
Інгредієнти:
Варена картопля – 3 шт.
Куряче філе – 200 г.
Яйця – 3 шт.
Консервовані опеньки – 200 г.
Твердий сир – 100 г.
Горіхи – 100 г.
Майонез
Сіль.
Як готувати салат з грибами та горіхами:
Для приготування салату потрібно відварити куряче філе, картоплю, курячі яйця.
Салат викладається шарами
1 шар – порізане соломкою куряче філе, зверху змазати майонезом;
2 шар – порізана кубиками варена картопля, змазуємо майонезом;
3 шар – порізані кубиками яйця, змазуємо майонезом;
4 шар – промиті та порізані невеликими шматочками опеньки;
5 шар – натертий на великій тертці твердий сир, зверху мажемо майонезом;
6 шар – дрібно порізані волоські горіхи.
Салат поставити його у холодильник на 30 хвилин щоб просочився.
Салат «Улюблений»”
Інгредієнти:
Огірок свіжий – 2 шт. (150 г.)
Ковбаса напівкопчена – 100 г.
Кукурудза консервована – половина банки
Яйця – 4 шт.
Зелена цибуля – 1 невеликий пучок
Майонез
Як приготувати салат улюблений:
Яйця збиваємо з сіллю і смажимо млинці.
Коли вихолонуть нарізаємо соломкою.
Ковбасу, огірок теж нарізати соломкою.
Додаємо кукурудзу і мілко порізану цибулю.
Все добре перемішуємо і заправляємо майонезом.
Салат улюблений готовий, прикрашаємо зеленню та подаємо до столу.
Салат «Берізка»”
Інгредієнти:
Куряче філе – 300 г.
Свіжі гриби (шампіньйони) – 300 г.
Цибулина – 1 шт.
Яйця – 5 шт.
Огірок маринований – 5 шт.
Майонез, зелена цибуля
Як готувати салат берізка:
Шампіньйони з цибулею порізати кубиками і обсмажити на сковорідці в олії.
Філе куряче відварити, додавши у воду сіль, перець горошком і лавровий лист.
Яйця відварити.
Салат викласти шарами
1 шар – обсмажені гриби з цибулею;
2 шар – порізане кубиками куряче філе. Змазуємо майонезом;
3 шар – натертий на великій тертці білок;
4 шар – порізані кубиками мариновані огірки. Змазуємо майонезом;
5 шар – натертий на мілкій тертці жовток.
Потім треба прикрасити салат, щоб мав зверху вигляд берізки. Намалювати майонезом стовбур берези. Чорні смужки зробити із оливок. Мілко порізати зелену цибулю і зробити з неї листя берези.
Салат з шинкою і квасолею”
Інгредієнти:
Квасоля консервована – 1/2 півлітрової банки;
Маринований огірок – 2 шт.
Яйця – 3 шт.
Ковбаса шинка – 300 г.
Як приготувати салат з квасолею:
Яйця відварити.
Ковбасу, огірок, яйця порізати соломкою.
Додаємо консервовану квасолю, посолити, поперчити і заправити майонезом.
Салат з капусти з куркою і яєчними млинцями”
Інгредієнти:
Яйця – 2 шт.
Молоко – 2 ст. л.
Куряче філе – 250-300 г.
Капуста – 300 г.
Як зробити салат з капустою і куркою:
Куряче філе відварити, зачекати коли вихолоне і розібрати на волокна.
Яйця змішати з молоком і трішки змащеній олію сковорідці посмажити млинці 2-4 шт. в залежності від розмірів сковорідки.
Капусту нашаткувати мілко, посолити і добре пом’яти, щоб вона почала пускати сік.
Всі інгредієнти змішати, посолити і заправити майонезом. Також можна додати в салат ще подрібнену свіжу зелень.