Полуничне варення без варіння ягід виходить настільки ароматним, дуже схоже на свіжу полуницю!
Спробуйте в цьому сезоні зварити хоч трошки за цим рецептом. Вам сподобається, навіть не сумнівайтеся.
Необхідні інгредієнти:
- 2 кг полуниці;
- 1 кг цукру;
- 0,5 склянки води.
Приготування:
Для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу.
Видаляємо плодоніжки, миємо ягоди під проточною водою і зціджуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь варитися. Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білий.
Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в’язкий і майже застиг, то він готовий.
Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким.
Потім охолонуту полуницю ми проціджуємо на сито, а зціджений сік ставимо кип’ятити на 5-7 хвилин.
Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокип’яченним гарячим сиропом.
Знову даємо полуниці повністю охолонути. І ще раз повторюємо цю процедуру.
Якщо ви хочете, щоб сироп був густим, то тоді додайте більше цукру і добре прокип’ятіть.
Після третьої такої процедури, ми розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закатуємо кришками і ставимо в ковдру.
Весь секрет цього варення полягає в тому, що ягоди ми не варимо взагалі, кип’ятиться тільки сироп 3 рази, можна 4.
Приготоване таким чином полуничне варення має гарний насичений колір і дуже ароматний запах, який в зимовий час дуже добре відчувається.