Це один з найпоширеніших рецептів салату з огірків на зиму. Дешево і сердито. Cмачний і простий салат – продукти для нього потрібні найпростіші, і приготувати нескладно. Важливо витримати пропорції, тоді вийде смачно – пальчики оближеш! А яскравий зелений колір салату тішитиме взимку ваше око.
Що необхідо для приготування салату з огірків:
- огірки свіжі – 5 кг;
- цибуля – 1 кг;
- зелень кропу (за бажанням) – 300 г;
- оцет 9% – 100 мл;
- цукор – 5 ст. ложок;
- сіль – 2 ст. ложки;
- чорний перець (горошком) – за смаком.
Приготування
Огірки добре промити, можна замочити на 1 годину в холодній воді. Нарізати півкільцями. Ріпчасту цибулю почистити і помити. Цибулю нарізати теж півкільцями.
Огірки і цибулю викласти у велику миску. Посолити і дати постояти 30 хвилин, щоб огірки дали сік. Кріп (за бажанням) помити і дрібно нарізати. У великій каструлі змішати оцет, цукор і перець. Додати овочі, що настоялися, ретельно їх перемішати.
Поставити каструлю на невеликий вогонь, довести до кипіння, періодично помішувати. Коли огірки трохи змінять колір, зняти салат з вогню і швидко розкласти в простерилізовані банки.
Банки потрібно заповнити доверху так, щоб маринад повністю покрив огірки. Салат закрутити, перевернути вверх дном і укутати до охолодження (стерилізація не потрібна). Салат з огірків на зиму «Зимовий король» готовий. (Виходить 6 літрових баночок.)