Рецепт класичний, простий, відмінно підійде тим, хто пробує солити в перший раз. Важливий плюс – тривале зберігання без втрати якості – гарні, смачні та хрусткі.
Рецепт на 3 літрову банку
1. Підготувати огірочки – огірки залити холодною водою і залишити на пару годин. Після добре промити кожен огірок губкою і сполоснути під проточною водою, відрізати кінчики з обох сторін. (За бажанням до огірків в банку можна додати помідори, маленькі кабачки і патісони, солодкий перець).
2. Підготувати – листя смородини, зубчики часнику, хрін (корінці або стебла), кріп зелений, бажано парасольки. За бажанням – листя дуба, гострий перець.
3. 3х літрову банку добре промити, поставити на дно листя смородини (3-4 шт), 4-6 зубчиків часнику. Далі в банку укладаємо щільно огірки. Можна використовувати стебла хрону, а не коріння, на банку 3 шт довжиною приблизно 8 см. Коли в банку щільно уклали овочі зверху укласти кріп, чим більше тим краще.
4. Заливаємо банку гарячою водою. Залишаємо хвилин на 10.
5. Зливаємо воду з банки в каструльку, додаємо 2 столові ложки цукру і 3 столових ложки солі. Доводимо до кипіння.
6. У банку з огірками влити 6 столових ложок оцту 9%.
7. Як розсіл закипів заливаємо назад в банку під горлечко. Чекаємо хвилини 3, що б вийшли бульбашки повітря.
8. Закручуємо кришку, ставимо банку кришкою вниз, тобто на голову і вкутуємо, чекаємо до повного охолодження.
Через тиждень огірочки можна пробувати.Є багато рецептів, але цей – найкращий. Простий і нічого зайвого. Огірочки смачні та хрусткі! Смачного!