Рецепт цього маринаду не спроста називається «3-6-9», це не просто цифри. У цих 3-х цифрах, в принципі, і полягає весь рецепт
Тому навіть запам’ятати, завдяки цим цифрам дуже легко: 3 – це сіль, 6 – цукор, 9 – оцет.
Помідори виходять дуже смачні, розсіл випивається весь, а помідори, просто неймовірні.
Інгредієнти на 3-х літрову банку:
- помідори – 1,5 кг
- петрушка – 1 гілочка
- парасолька кропу – 1 шт
- часник – 2 зубка
- болгарський перець – 1/2 шт
- лист хрону – 1 шт
- Маринад на 1,5 літра води:
- 3 ст. л. солі
- 6 ст. л. цукру
- 9 ст. л. столового 9% оцту
- перець горошком – 5 шт
- запашний перець – 3 шт
- гвоздика – 3 шт
- лавровий лист – 1-2 шт
Приготування
Помідори повинні бути не великі, тверді і м’ясисті. Найкраще підійде сорт «сливка».
Добре миємо помідори. Петрушку, кріп миємо і обсушуємо. Зубки часнику нарізаємо слайсами.
Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо пластинками.
На дно стерилізованих банок кладемо по гілочці петрушки, парасольку кропу і пару зубків часнику.
Тепер укладаю помідори. Проколюю їх виделкою у плодоніжки, щоб при заливці окропом вони не полопалися.
І щільно укладаємо їх в підготовлені банки. Додаємо в кожну банку по пару шматочків болгарського перцю. Можна додати ще по листочку хрону.
Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришками і залишаємо прогріватися на 15-20 хвилин. З плином часу зливаємо воду з банок в каструлю і готуємо маринад.
Всипаємо в воду сіль, цукор і столовий оцет 9%. Так само додаємо чорний перець горошком, запашний перець, гвоздику і пару лаврових листочків. Доводимо до кипіння і кип’ятимо хвилин 5, щоб розчинилися всі сипучі продукти і відкрилися спеції.
Заливаємо банки киплячим маринадом і відразу закручуємо підготовленими кришками.
Перевертаємо банки догори дном і укутуємо. Ось і все! Зберігати такі помідори можна при кімнатній температурі.
Смачного!