Помідори на зиму в універсальному маринаді “3-6-9”, без стерилізації. Вперше бачу такий рецепт. Дуже смачні

Рецепт цього маринаду не спроста називається «3-6-9», це не просто цифри. У цих 3-х цифрах, в принципі, і полягає весь рецепт

Тому навіть запам’ятати, завдяки цим цифрам дуже легко: 3 – це сіль, 6 – цукор, 9 – оцет.

Помідори виходять дуже смачні, розсіл випивається весь, а помідори, просто неймовірні.

Інгредієнти на 3-х літрову банку:

  • помідори – 1,5 кг
  • петрушка – 1 гілочка
  • парасолька кропу – 1 шт
  • часник – 2 зубка
  • болгарський перець – 1/2 шт
  • лист хрону – 1 шт
  • Маринад на 1,5 літра води:
  • 3 ст. л. солі
  • 6 ст. л. цукру
  • 9 ст. л. столового 9% оцту
  • перець горошком – 5 шт
  • запашний перець – 3 шт
  • гвоздика – 3 шт
  • лавровий лист – 1-2 шт

Приготування

Помідори повинні бути не великі, тверді і м’ясисті. Найкраще підійде сорт «сливка».

Добре миємо помідори. Петрушку, кріп миємо і обсушуємо. Зубки часнику нарізаємо слайсами.

Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо пластинками.

На дно стерилізованих банок кладемо по гілочці петрушки, парасольку кропу і пару зубків часнику.

Тепер укладаю помідори. Проколюю їх виделкою у плодоніжки, щоб при заливці окропом вони не полопалися.

І щільно укладаємо їх в підготовлені банки. Додаємо в кожну банку по пару шматочків болгарського перцю. Можна додати ще по листочку хрону.

Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришками і залишаємо прогріватися на 15-20 хвилин. З плином часу зливаємо воду з банок в каструлю і готуємо маринад.

Всипаємо в воду сіль, цукор і столовий оцет 9%. Так само додаємо чорний перець горошком, запашний перець, гвоздику і пару лаврових листочків. Доводимо до кипіння і кип’ятимо хвилин 5, щоб розчинилися всі сипучі продукти і відкрилися спеції.

Заливаємо банки киплячим маринадом і відразу закручуємо підготовленими кришками.

Перевертаємо банки догори дном і укутуємо. Ось і все! Зберігати такі помідори можна при кімнатній температурі.

Смачного!

Поділись з друзями...