Смачний та простий рецепт помідорів «По-польськи» мені нарадила подруга. Вона вже багато років, як переїхала до Польщі. І оскільки полюбляє готувати та робити консервацію на зиму, то завжди знаходить щось цікаве та смачне. Я закрила помідори за її рецептом і пошкодувала, що мало зробила, дійсно смачно вийшло.
Для помідорів «По-польськи» (на 3 банки однолітрові) потрібно:
*Помідори — 1,5-2 кг (залежно від розміру);
* Цибуля ріпчаста — 3 шт;
* Часник — 3 зубки;
* Кріп — пучок;
* Петрушка — пучок;
* Рафінована соняшникова олія — 3 столових ложки;
* Оцет 9% — 3 столових ложки;
* Лист лавровий — 3 шт.
* Перець чорний горошком — 12-15 шт.
Для маринаду:
* Вода — 1 л;
* Цукор — 3 ст. л. без гірки;
* Сіль — 1 ст. л. з гіркою.
Приготування:
Простерилізувавши літрову банку, складаємо на дно — 1 лавровий лист, 4 перчики горошком, 1 зубчик часнику порізаний на частинки.
Помідори ріжемо шматочками, четвертинками, цибулю напівкільцями та подрібнюємо зелень. Далі щільно викладаємо шарами помідори, цибулю та зелень. Добре при трамбувавши бо помідори зменшаться при стерилізації. Послідовність може бути будь-яка, головне щоб верхній шар був з цибулі.
В кожну літрову банку потрібно налити зверху 1 столову ложку оцту, та 1 столову ложку рафінованої олії.
Робимо маринад додавши у воду сіль та цукор, проварюємо 2-3 хвилини аби цукор і сіль розчинилися. Далі заливаємо киплячим маринадом помідори, але не до самого верху, бо при стерилізації маринад підніметься і може витекти з банки. Прикладаємо зверху чистими кришками та стерилізуємо 15 хвилин.
Далі банки закриваємо та ставимо під ковдру до охолодження.
Смачного вам!