У пирозі по запропонованому рецепту з’єднуються солодке схоже на пісочне тісто з вівсяними пластівцями і ароматна ягідно-сметанна начинка. Ласощі готуються досить просто і швидко, не рахуючи часу на охолодження тіста, і виходять дивовижними: кисло-солодкі ягоди надають дивовижну соковитість і прекрасно доповнюють ніжне розсипчасте тісто.
Складові:
для тіста:
борошно 1,5 склянки;
вівсяні пластівці ½ склянки;
цукор ½ склянки;
ванільний цукор щіпка;
сіль щіпка;
вершкове масло 200 грам.
для начинки:
чорна смородина (або інші ягоди) 800 грам;
борошно 1 склянка;
цукор 1 склянка;
сметана 200 грам.
цукрова пудра для посипання.
приготування
Приготувати начинку: ягоди очистити від гілочок.
З’єднати в мисці борошно і цукор.
Додати сметану і збити вінчиком до однорідності.
Додати ягоди і акуратно перемішати.
Дістати форму з тістом з холодильника і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Через деякий час збільшити температуру духовки до 230 градусів, викласти на основу начинку і запікати ще 10 хвилин.
Зменшити температуру до 180 градусів і випікати пиріг ще 30 хвилин.
Готовий пиріг остудити, нарізати на шматки і посипати цукровою пудрою.
Смачного!