Незвичайна випічка не обов’язково повинна бути складною, правильно?
Наприклад, пиріг, який отримав назву «невидимий», готується дуже просто. А невидимий він тому, що з’їдається за одну мить, ніби й не було зовсім, такий він смачний. Але якщо говорити серйозно, то це, звичайно, народне пояснення його назви.
Насправді ж десерт цей родом з Франції і свою назву пиріг отримав тому, що тісто в ньому практично непомітне. Здається, що це і не тісто зовсім, а ніжний крем. джерело
Вам знадобляться:
- яйце — 2 шт.;
- сіль;
- ванільний цукор — 10 г;
- цукор — 50 г;
- молоко — 100 мл;
- вершкове масло — 30 г;
- борошно — 70 г;
- розпушувач — 1 ч.л.;
- яблуко — 2 шт.;
- груша — 2 шт.
Спочатку беремо яйця, сіль, ванільний цукор і цукор звичайний. Кладемо всі ці інгредієнти в миску і збиваємо міксером до тих пір, поки маса не почне біліти.
Потім додаємо в нашу суміш розтоплене вершкове масло і молоко. Знову збиваємо.
Борошно просіваємо разом з розпушувачем і добре перемішуємо їх між собою. Додаємо отриману суміш в тісто і перемішуємо всі інгредієнти за допомогою міксера.
Тісто готове, тепер потрібно підготувати начинку. Для цього беремо яблука і груші і очищаємо їх від шкірки і серцевини. Можна використовувати і тільки один з цих фруктів. Очищені яблука і груші нарізаємо тонкими скибочками. Якщо нарізати тоненько ножем не виходить, можна скористатися овочечисткою або спеціальним ножем терки.
Нарізані фрукти перекладаємо в ємність з тістом і акуратно, але добре перемішуємо. Нам потрібно, щоб кожен шматочок вкрився тістом. Змащуємо форму для випічки олією і перекладаємо в неї фрукти в тісті. Тісто, що залишилося, виливаємо на майбутній пиріг зверху. Струшуємо форму кілька разів, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні. Можна навіть постукати формою об стіл.
Ставимо пиріг в розігріту до 180-190 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин.
В оригінальному рецепті пиріг посипається зверху мигдальними пластівцями. Якщо ж у вас їх немає, то мигдаль можна без шкоди для смаку замінити хрусткою посипкою для булочок.
Для її приготування Вам знадобляться:
- вершкове масло — 40 г;
- борошно — 80 г;
- цукор — 30 г;
- щіпка солі;
- ванільний цукор — 10 г.
Ванільний цукор в цьому випадку можна замінити і звичайним. Змішуємо всі інгредієнти до однорідності, а потім перетираємо суміш так, щоб вийшла крихта.
Дістаємо пиріг з духовки і посипаємо зверху хрусткою крихтою. Можна робити це через сито, тоді крихти будуть практично одного розміру. Потім знову ставимо в духовку приблизно на 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаємо «невидимку» з духовки і обов’язково даємо йому охолонути. Пирогу потрібно постояти приблизно 40 хвилин, інакше він може втратити свою форму.
Пиріг виходить дуже ніжним і соковитим. Внаслідок того, що фруктів багато, а тісто лежить не шарами, здається, що його і зовсім там немає. Сік під час випікання просочує тісто, нібито перетворюючи його в крем.
А вам захотілося приготувати неймовірно смачний пиріг, в якому немов би одна начинка і крем?