Виходить смачний та корисний святковий салат із куркою, яйцями, сиром, чорносливом та волоськими горіхами.
Загалом для салату мені знадобилося 150 г майонезу.
- Вихід – 950 г
- Діаметр форми – 16 см
Інгредієнти:
- Куряче філе (відварене) – 300 г
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Чорнослив без кісточки (в’ялений) – 100 г
- Горіхи грецькі – 100 г
- Сир твердий – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Майонез домашній – 150 г
Для домашнього майонезу:
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Олія (без запаху) – 200 г
Приготування салату:
- В’ялений чорнослив потрібно промити заздалегідь у теплій воді, після чого просушити паперовим рушником. Підготовлений чорнослив нарізаємо невеликими шматочками.
- Відварене куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
- Заздалегідь відварені курячі яйця поділяємо на білки та жовтки. Окремо натираємо білки та жовтки на дрібній тертці.
- Волоські горіхи треба порубати ножем не надто дрібно.Точно приготую його на Новий рік. Салат, який з’їдають першим (з куркою, чорносливом та горіхами)
- Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
- Для приготування домашнього майонезу у вузький посуд відправляємо яйце, сіль, цукор, гірчицю, лимонний сік та олію. Пробиваємо занурювальним блендером до однорідності.
- До підготовленого курячого м’яса додаємо одну столову ложку майонезу та пропущений через прес часник. Перемішуємо.
- Збираємо салат у кулінарному кільці діаметром 16 сантиметрів. На дно відправляємо курку з часником.
- Зверху розподіляємо тертий сир, зверху робимо сіточку з майонезу, далі розподіляємо шматочки чорносливу і знову сіточку з майонезу. Наступним шаром розподіляємо яєчні жовтки та волоські горіхи. Покриваємо горіхи сіточкою з майонезу та посипаємо яєчними білками.
- Салат можна відразу подавати до столу, він виглядає дуже ошатно та апетитно
- .Джерело