Незрівнянні пончики із диво тіста. М’які, повітряні та дуже смачні!

Пончики належать до найпопулярнішої випічки й ми часто вибираємо її для швидкого, легкого та смачного перекушування.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • Яйця, 2 шт.;
  • Борошно, 700 – 800 г;
  • Молоко, 500 г;
  • Дріжджі, 40 г;
  • Картопля, 3 шт.;
  • Сіль, половина ч. л;
  • Вода, 0.5 л;
  • Цукор, 100 г;
  • Пудра, до смаку;
  • Макова начинка, 500 г.

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю і робимо з неї рідке пюре. Охолоджуємо.
  2. Дріжджі змішуємо із цукром. Яйця збиваємо з цукром, збиваємо, додаємо тепле молоко та дріжджову масу, перемішуємо та вливаємо картопляне пюре та вимішуємо тісто, додаючи борошно.
  3. Картопляне пюре необхідно для того, щоб тісто було ще м’якшим і не вбирало багато рослинної олії.
  4. Посипаємо робочу поверхню борошном і вимішуємо тісто – скільки воно візьме борошна. Кладемо тісто в миску, накриваємо плівкою та залишаємо на 1 годину відпочивати.
  5. Формуємо пончики на столі, посипаному борошном. Усередину пончика кладемо начинку. Начинку беремо будь-яку, не обов’язково макову.
  6. Глибоку сковороду або каструлю розігріваємо з олією та обсмажуємо пончики. Поки вони гарячі, обсипаємо цукровою пудрою. Тісто виходить дуже повітряним і наступного дня, пончики будуть свіжими та м’якими.




Джерело

Поділись з друзями...