Бісквіт виходить дуже високим. З одного такого бісквітного коржа можна зробити повноцінний торт!
Пише Публікація
Перелік продуктів:
Борошно – один стакан
Цукор – один стакан
Яйця – 6 штук
Сода – 1 ч.л. (або розпушувач – 1.5 ч.л.)
Лимонний сік або 9% оцет – дна ст.л.
Форма для запікання діаметром 24 сантиметри.
Покроковий процес приготування бісквіта
У глибокому посуді перемішуємо цукор і яйця за допомогою міксера. На це Вам буде потрібно не більше 1,5 -2 хвилини. У Вас повинна вийти досить густа пишна маса білого кольору.
Важливо знати! Коли будете збивати міксером, швидкість необхідно збільшувати поступово, від самої низької до, максимально високої.
Якщо піна світла і густої консистенції, а віночок від міксера залишає сліди, значить, збивати більше не потрібно.
Тепер, за рецептом, гасимо соду оцтом і добре перемішуємо. Я десь читала, що соду необхідно змішувати тільки з сухими компонентами (тобто борошном), а кислоту, якою вона гаситися (лимонний сік або оцет) – тільки з рідкими.
Якщо ми гасимо соду в ложці або поверх тіста, то весь виділений вуглекислий газ йде в повітря.
У нашому рецепті рідкі інгредієнти не використовуються. Тому, розпушувач я змішала з борошном і потім, все разом просіяла.
Не поспішаючи вводимо борошно. Після цього, все перемішуємо.
Найкраще підійде роз’ємна форма. Дно необхідно вистелити пергаментом або калькою, зверху змастивши олією.
Для більшої зручності, спочатку кладемо папір, потім кріпимо бортики і обрізаємо все зайве.
Щоб тісто не прилипло, бортики форми всередині змащуємо олією, але пам’ятайте, якщо перестаратися, корж може не піднятися так, як повинен.
Переливаємо тісто в форму і ставимо в духовку. У рецепті вказано, що духовку заздалегідь розігрівати не потрібно, але я цієї поради не дотримуюся. Я завжди заздалегідь розігріваю духовку.
Я боюся, що в холодній духовці, бісквіт може не вдатися.
Отже, духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт від 40 до 60 хвилин. Періодично, потрібно перевіряти стан тіста. Якщо корж з боків встиг підрум’янитися, а середина ще сира – зменшіть потужність. Щоб тісто не впало, робимо це поступово. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо шпажка залишається сухою, значить корж повністю пропікся.
Щоб легко витягти бісквіт, він повинен достатньо охолонути. Потім, розкриваємо форму і дістаємо його.
Беремо велику кришку і перевертаємо на неї корж. Далі, прибираємо пекарський папір і повертаємо його на місце.
Після повного охолодження, розділяємо бісквіт на 3-4 коржа, змащуємо улюбленим кремом і формуємо торт.