Якщо ви не раз робили апетитні деруни за рецептом бабусі, а також любите готувати зрази під соусом, то вам неодмінно сподобається рецепт наступної смачної і ситної страви.
Цією картопляною запіканкою можна нагодувати всю сім’ю. Її можна подати як гарнір або основну страву. Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на 4 порції.
Складові:
- 6 середніх картоплин;
- 100 г сиру;
- 2 яйця;
- 2 зубчики часнику;
- 3-4 столові ложки майонезу;
- 1 столова ложка сушеної зелені;
- сіль перець.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Друге яйце і 50 г сиру змішуємо з часником і майонезом. Це основа для самої запіканки.
Картоплю натираємо на крупній тертці і змішуємо. Солимо і перчимо.
У форму для запікання рівномірним шаром викладаємо запіканку.
Зверху додаємо приготовлену суміш з сиру, кропу і яйця.
Запікаємо в попередньо розігрітій духовці (180 градусів) 40 хвилин