Основними турботами липня є полив і підживлення рослин.
У першій половині місяця викопайте озимий часник разом з бадиллям, після чого зв’яжіть рослини в «коси» і залиште досушуватися в добре провітрюваному приміщенні.
За 20 днів до збирання цибулі припиніть її полив.
У кущів з цвітною капустою трохи надломити пару верхніх листів. Таким чином, ви захистите рослину від палючого сонця, в результаті чого отримаєте добре розвинені білі суцвіття.
В кінці місяця проведіть посів щавлю, ревеню, багаторічного лука.
Якщо місяць посушливий, рясно полийте картоплю. Цей прийом дозволить домогтися багатого врожаю. Джерело
Зробіть вершкованіе томатів. Для цього у високорослих сортів, а також у гібридів обірвемо верхівки. Цей прийом зупинить подальше зростання рослин і націлить всї його сили плоди, які на зав’язалися. Також позбавте кущі томатів від квіточок і бутонів — з них все одно не встигнуть вирости плоди нормального розміру. Незважаючи на те, що в липні ми починаємо отримувати перші врожаї довгоочікуваних томатів і огірків, не забувайте про підгодівлі цих культур препаратами, основними компонентами яких є калій і фосфор.
Проведіть остаточне проріджування коренеплодів. Пам’ятайте, що відстань між посівами моркви і петрушки має становити не менше 4 см, редьки — 8-10 см, а буряка — 10-12 см. Після підгодуйте овочеві культури розчином золи. Липневі підгодівлі коренеплодів, встигли сформувати бадилля, націлені на накопичення культурами цукристості. Щоб допомогти рослинам, використовуйте калійні добрива типу сульфату кальцію (1 г на 10 л води) або настій золи (1:10).
Укоротіть петлі гарбузових кущів над третім листом, що йде після зав’язі. Обріжте все бічні пагони, на яких немає плодів. Найкраще на одній рослині залиште не більше трьох зав’язей. Пам’ятайте про частий і рясний полив рослини.
Не забувайте про регулярну підгодівлю огірків і помідор. Для цих цілей ідеально підійде розчин золи (70 грамів на літр води) або коров’яку (1:10).