Якщо до цього моменту ви рідко пили какао, то це величезне упущення! Такий корисний і солодкий напій ще треба пошукати!
Какао, завдяки своїм властивостям, не тільки захищає від вірусів та інфекцій, але і заряджає енергією.
Якщо ви втомилися і не в найкращому настрої, какао — це саме те, що вам потрібно.
Цей напій містить речовини, які стимулюють правильну роботу мозку і покращують пам’ять, а також нормалізують рівень холестерину.
У какао ви знайдете: вуглеводи (6-10%), білки (12-15%), жири, вітаміни групи В, клітковину і антиоксиданти.
З’єднання кокохіл, яке також міститься в какао-бобах, сприяє активному росту клітин шкіри, загоює рани і запобігає раннього утворення зморшок.
Ще одна речовина — епікатехін, здатна захистити ваш організм від безлічі неприємних і небезпечних для життя хвороб, таких як інфаркт і інсульт, рак, діабет.
До слова, не бійтеся зайвих калорій — хоч їх і більше, ніж в чаї або каві, какао не призведе до зайвих сантиметрів. Невелика порція какао швидко насичує організм і в результаті ви не переїдайте.
Але, проте, какао найкраще пити в першій половині дня. І цьому є ще одна цікава причина: в какао міститься меланін, який поглинає теплові промені і допомагає захистити вашу шкіру від УФ-променів і сонячних опіків.
Рецепт какао з корицею і гвоздикою, в який ви закохаєтесь!
Кориця також дуже корисна — вона сприяє покращенню кровообігу і зменшує запалення в організмі, а гвоздика — натуральний антисептик і знеболювальне.
Складові:
1, 1/2 ст. л. какао-порошку або натурального шоколаду;
2 склянки молока (можна мигдальне молоко, для ще кращого смаку);
1 чайна ложка кориці;
1/2 чайної ложки меленої гвоздики;
1/4 чайної ложки стевії (за бажанням);
дрібка солі.
Як приготувати?
Помістіть какао або шоколад в невелику каструлю, спеції, стевію і сіль. Залийте продукти звичайним або мигдальним молоком і нагрівайте на середньому вогні, поки напій не стане повністю однорідним.
Бажано постійно помішувати цю суміш — можна навіть вінчиком.
А ви любите какао? Знали про його чарівні властивості?