Грузинка на базарі поділилася секретним рецептом твердого сиру. Набагато смачніший за магазинний!

Грузинка на базарі поділилася секретним рецептом твердого сиру. Набагато смачніший за магазинний!

Неймовірно смачний та ніжний домашній твердий сир! Грузинка на базарі продавала! Поділилася секретним рецептом! Навіть у нашому селі господині такого не готують! Записуйте!

Приготувати домашній твердий сир не так вже й складно. Такий сир можна сміливо давати малюкові, адже в ньому не буде ніяких ароматичних добавок і барвників

Інгредієнти для приготування домашнього твердого сиру:

Сир зернистий (не менше 9%) – 500 грам

Молоко (чим жирніше, тим краще) – 500 мл

Вершкове масло – 50 грам

Сода – пів чайної ложечки

Яйця – 1 штучка

Сіль за смаком

Як готується твердий домашній сир:

1.Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир не буде приставати до каструльки.

2.Теперь візміть сито, бажано дуже дрібне і процідіть молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.

3.Почекайте поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі, вибийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.

4.Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.

5. Якщо Ви помітите, що маса пристає до каструлі, то додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.

6.Підготуйте форму, можете застелити її марлею і залийте туди масу. Відправляємо її стояти в холодильник на кілька годин, щоб сир застиг.

7.Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не дуже солоним, але Ви можете контролювати його солоність самі. Набагато краще магазинного!

Смачного!

ДЖЕРЕЛО

Поділись з друзями...