Дуже смачні і гостренькі!
Складові:
- Огірки – 3.5 кг.
- Вода – 1,5 л.
- Кетчуп Чилі – 8 ст.л.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 100 г.
- Оцет 9% – 100 мл. Джерело
Спеції на 1 л. банку:
- Часник – 4 зубчики
- Чорний перець горошком – 5 шт
- Запашний перець – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Петрушка, хрін, кріп за бажанням
приготування:
Огірки помити і замочити у воді мінімум на 5 годин. Банки простерилізуйте в киплячій воді, над парою, в духовці або в мікрохвильовій печі. На дно кожної банки викладаємо спеції: часник, чорний перець, запашний перець, кріп, хрін, петрушку. Далі щільно укладаємо огірки.
Готуємо маринад. У киплячу воду додаємо цукор, сіль і кетчуп. Після 10 хвилин кипіння вливаємо оцет. Обшпарюємо окропом металеві кришки. Банки з огірками залийте гарячим маринадом. Відразу ж закатати їх. Без стерилізації огірочки виходять хрусткими, а пекучий перець робить їх гостренькими
Після закачування, огірки повинні постояти укутаними і в перевернутому вигляді до повного охолодження. Охолоджені банки з огірками виносимо в прохолодне місце.