Хочемо поділитися з вами рецептом дуже смачного салату з кабачків на зиму.
Інгредієнти:
- на 3 кг кабачків;
- перець болгарський кольоровий – 2 шт;
- перець гіркий (обов’язково) – 1 шт;
- часник – 1-2 головки;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 1.5 склянки;
- оцет 9% – 1 стакан;
- рослинна олія – 1 стакан;
- перець запашний горошком і лаврове листя – за смаком.
- можна покласти ще цибулину і зелень.
Приготування
Кабачки разом з шкіркою, перці всі ріжемо тонкою соломкою (в локшину). Тертку не використовуємо. Навіть корейську.
Часник дрібно рубаємо (теж без преса обходимося).
Все складаємо в тазик, додаємо все, що перераховано, перемішуємо і залишаємо на 2-3 години.
Розкладаємо в чисті баночки, стерилізуємо в каструлі на рушник (відразу по кілька баночок) хвилин 20.
Закочуємо, перевертаємо, укутуємо і залишаємо на добу.
Вийшло дуже навіть смачно: смак дивовижний і багатий.
Смачного!