Традиційно, рослини з жарознижувальними властивостями використовують у всьому світі. Синтетичні ж засоби, мають токсичну дію на клітини печінки та серця.
Пропонуємо ознайомитися з декількома натуральними жарознижувальними засобами.
- Кора верби.
Інгредієнти:
- Кора верби 1 ст. л.;
- Трава шавлії 0,5 ст. л.;
- Окріп 0,5 л.
Спосіб приготування:
- Візьміть будь-яку вербу та траву шавлії.
- Залийте окропом, доведіть до кипіння та проваріть на мінімальному вогні на протязі 5 хвилин.
- Процідіть відвар та приймайте по півсклянки 2-3 рази на день, при підвищеній температурі тіла.
- Звичайна малина.
Інгредієнти:
- Сушені малинові листя, гілки, ягоди 2-3 ст. л.;
- Окріп 0,5 л.
Спосіб приготування:
- Листя й гілки малини залийте окропом та відваріть на протязі 20-30 хвилин.
- Дайте настоятися 20 хвилин, процідіть та пийте кожні 2-3 години по 1-2 склянці.
2. Сік та ягоди журавлини.
- Потовчіть склянку ягід журавлини, залийте 2 склянками кип’ятку та дайте постояти 20-30 хвилин.
- Приймайте 2-3 рази на день теплим та додайте натуральний мед для кращого смаку.
3. Липа.
Інгредієнти:
- Квіти липи 2-3 ст. л.;
- Окріп 1 л.
Спосіб приготування:
- Залийте липовий цвіт окропом, залишіть настоюватись годину та процідіть.
- Приймайте один раз — 1 склянку при застуді й високій температурі, в якості потогінного засобу.
4. Квіти гібіскусу в якості жарознижувального засобу.
Інгредієнти:
Квіти гібіскусу 1 ст. л.;
Вода 0,5 л.
Спосіб приготування:
- Квіти гібіскусу покладіть в ємність, заповніть кип’яченою охолодженою водою та залиште на 8 годин настоюватися.
- Вживайте як чай.
Головне, перед тим як вживати будь-яку настоянку чи відвар, проконсультуйтеся спочатку з сімейним лікарем.
Будьте здорові!