Рулетики з печінкових млинців – це відмінна страва, для святкового столу – виглядає апетитно і оригінально. До того ж печінка – це дуже корисний і ситний продукт. У ній міститься величезна кількість корисних речовин: вітаміни групи В, А, D і К, а також калій, кальцій, натрій та інші необхідні для організму елементи.
У приготуванні закуски можна використовувати і яловичу, і свинячу, і курячу печінку. У будь-якому випадку ми отримаємо ніжні млинці. Але і без начинки для рулетиків – нікуди. Джерело.
Відмінним доповненням стане сирна начинка. Вона складається з плавленого сирка, майонезу і часнику, завдяки чому має пікантний вершковий смак. Це основа, з якої можна експериментувати. Не любите часник – використовуйте гірчицю. Плавлений сирок з майонезом можна замінити вершковим маслом або твердим сиром.
Подавати закуску можна як у вигляді рулетиків, так і у вигляді невеликих канапе на шпажках, як кажуть, на один укус. У цьому випадку млинці для рулетиків потрібно робити тонкими і на не великий у діаметрі сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 400 г свинячої, курячої або яловичої печінки;
- 2 яйця;
- 0,5 склянки молока;
- половинка цибулини;
- 1 морква невеликого розміру;
- сіль за смаком;
- щіпка чорного перцю;
- 3/4 склянки борошна;
- соняшникова олія для смаження.
Для начинки:
- 200 г плавленого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 100-150 г майонезу.
Приготування:
Очищаємо цибулю і разом з вимитою печінкою подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
Додаємо до фаршу яйця. Вливаємо молоко. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо масу. Додаємо борошно і вимішуємо печінкове тісто, позбавляючись від грудочок.
Миємо й чистимо моркву. Натираємо на дрібній тертці і відправляємо до печінки. Тісто для млинців готове.
Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю соняшникової олії. Вливаємо тісто невеликими порціями, формуючи рівні млинці. Смажимо млинці з двох сторін на середньому вогні по 2-3 хвилини.
Плавлений сир подрібнюємо на тертці з середніми або дрібними отворами. Пропускаємо зубчики часнику через прес і додаємо до сиру. Заправляємо начинку майонезом. Перемішуємо до однорідності.
Далі кладемо розгорнутий млинець на тарілку і змащуємо сирною масою. Загортаємо в трубочку. Робимо таким способом рулетики з іншими млинцями і прибираємо трубочки в холодильник на 30 хвилин – 1 годину для просочення. Витримані в холоді рулети набагато зручніше нарізати.
Нарізаємо по діагоналі на порційні шматочки і подаємо разом зі свіжою зеленню.