Варто спробувати приготувати цей яблучний італійський пиріг. Він настільки смачний та ароматний, що вся моя сім’я у захваті від нього!
Інгредієнти для яблучного пирога:
яблука – 4 шт.;
борошно – 180 г;
цукор – 140 г;
жовтки – 2 шт.;
молоко – 125 мл;
вершкове масло – 50 г;
розпушувач – 1 ч. л.;
сіль – дрібка.
Приготування яблучного пирога:
Форму, діаметром 22-24 см змащуємо маслом та присипаємо борошном.
В мисці збиваємо жовтки з цукром. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо половину до яєчної суміші, туди ж вливаємо молоко та сіль. Перемішуємо. Додаємо борошно та розпушувач. Замішуємо тісто.
Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо очищені та нарізані яблука.
Змащуємо яблука маслом, що залишилося та посипаємо цукром. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.