Червона горобина багато в чому перевершує лимони!

З лікувальною метою в народній медицині використовують квітки і листя горобини. У листі багато вітаміну С, а в квітках – кверцетину.

1 . 2 чайні ложки ягід залити 400 мл окропу. Випити рівними порціями в 3-4 прийоми протягом дня.

2 . Свіжовичавлений сік горобини приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 20-30 хвилин до їжі (для приготування соку потрібно 2 кг ягід залити 2 літрами води і варити до розм’якшення. Потім протерти через сито, віджати сік і пастеризувати його в скляних банках 15 хвилин).

3 . 1 кг соку зрілих плодів варити з 600 грамами цукру до стану сиропу. Приймати по 1 ст. ложці 3 рази на день.

4 . Відвар: 2 столові ложки сушених ягід залити 200 мл окропу. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.

Дивіться відео:

Поділись з друзями...