Коли дуже хочеться голубців, а часу на їх приготування немає, рятує “лінивий” варіант приготування цієї страви.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 г;
- Капуста білокачанна – 400 г;
- Рис круглий 0,5 склянки;
- Яйце – 1 шт;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Часник – 2 зубчики;
- Олія соняшникова – 1 ст. ложка;
- Перець чорний мелений та сіль за смаком;
Для соусу:
- Томатна паста – 2 ст. ложки;
- 1 склянка води або томатного соку;
Для подачі:
Сметана та свіжа зелень.
Приготування:
Капусту дрібно нарізати та залити окропом хвилин на 10. Відкинути капусту на друшляк і дати рідині стекти.
Рис помити та відварити на невеликому вогні до напівготовності, приблизно 10-12 хвилин після закипання.
Цибулю очистити і дрібно нарізати. Моркву очистити та натерти на великій тертці. Часник видавити через прес. Обсмажити цибулю та моркву на соняшниковій олії протягом 7 хвилин на середньому вогні.
Змішати фарш, капусту, рис та обсмажені овочі. Додати яйце, чорний мелений перець, подрібнений часник та сіль. Все добре перемішати. З фаршу мокрими руками сформувати котлети.
Томатну пасту розвести водою. Укласти котлети у форму для запікання, залити томатною пастою, розведеною у воді (або томатним соком). Духовку розігріти до 180°С. Запікати ліниві голубці упродовж однієї години.
Подавати зі сметаною та свіжою зеленню. На гарнір до такої страви можна подати відварену картоплю або картопляне пюре.