Найсмачніші ліниві голубці в духовці – простий рецепт обіду нашвидкуруч

Коли дуже хочеться голубців, а часу на їх приготування немає, рятує “лінивий” варіант приготування цієї страви.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 г;
  • Капуста білокачанна – 400 г;
  • Рис круглий 0,5 склянки;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Олія соняшникова – 1 ст. ложка;
  • Перець чорний мелений та сіль за смаком;

Для соусу:

  • Томатна паста – 2 ст. ложки;
  • 1 склянка води або томатного соку;

Для подачі:

Сметана та свіжа зелень.

Приготування:

Капусту дрібно нарізати та залити окропом хвилин на 10. Відкинути капусту на друшляк і дати рідині стекти. 

Рис помити та відварити на невеликому вогні до напівготовності, приблизно 10-12 хвилин після закипання.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Моркву очистити та натерти на великій тертці. Часник видавити через прес. Обсмажити цибулю та моркву на соняшниковій олії протягом 7 хвилин на середньому вогні.

Змішати фарш, капусту, рис та обсмажені овочі. Додати яйце, чорний мелений перець, подрібнений часник та сіль. Все добре перемішати. З фаршу мокрими руками сформувати котлети.

Томатну пасту розвести водою. Укласти котлети у форму для запікання, залити томатною пастою, розведеною у воді (або томатним соком). Духовку розігріти до 180°С. Запікати ліниві голубці упродовж однієї години.

Подавати зі сметаною та свіжою зеленню. На гарнір до такої страви можна подати відварену картоплю або картопляне пюре.

Поділись з друзями...