Всім відомий рецепт моркви по-корейськи, проте не всі куштували буряк в такому виконанні. Сьогодні пропонуємо вам рецепт звичної страви з незвичними продуктами.
Інгредієнти:
- Буряк-450 гр;
- Часник – 1 зубчик;
- Сіль до смаку;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Оцет яблучний – 2 ст.л;
- Кунжут – 1 ч.л.
Заправка:
- Олія – 3 ст.л;
- Коріандр – 0.5 ч.л;
- Перець червоний мелений – 0.25 ч.л;
- Часник – 1 зубчик;
- Перець гострий – 0.5 шт;
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
Приготування:
Пропоную м’якіший спосіб приготування буряків, який мені дуже сподобався. У цьому випадку буряки потрібно трохи відварити, 10-15 хвилин достатньо. У мене був великий за розміром, тому варила 15 хвилин, якщо буряк дрібний, то час слід зменшити. Злити киплячу воду і відразу підставити каструлю під проточну холодну воду. Залишити буряк у крижаній воді на 10 хвилин.
Буряки очистити та нарізати дрібною соломкою. Можна скористатися корейською теркою, або ж вручну. Додати до нарізаного буряку цукор, сіль та оцет, вичавити зубчик часнику, перемішати та залишити.
Гострий перець дрібно нарізати. Часник подрібнити ножем. У сковороді розігріти олію і швидко обсмажити часник, перець і коріандр. Відразу ж залити буряки гарячою, запашною олією і знову добре перемішати.
Масло зі сковорідки добре промокнути буряком, ніби стираючи ганчірочкою, це обов’язкова умова салату. Так завжди роблять корейці, щоб не пропало ні краплі. Скласти салат у контейнер і дати настоятися кілька годин. Під час подачі можна посипати салат кунжутом.