Тушкована капуста – страва дуже проста, але попри це, популярна. У самій назві страви вже видно спосіб її приготування. Завдяки тушкуванню, страву можна віднести до дієтичних.
Інгредієнти для приготування:
- Капуста білокачанна – 500 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершкове масло – 10 г
- Рослинна олія – 20 г
- Борошно пшеничне – 10 г
- Томатна паста – 20 г
- Петрушка – за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Наріжте капусту тонкими брусочками, складіть в каструлю, залийте водою, підсоліть і відваріть до напівготовності близько 5-7 хвилин після закипання. Потім воду злийте.
Нарізану соломкою моркву та нашатковану цибулю кладемо на сковороду, додаємо вершкове масло, трохи водички й підсмажуємо. Як тільки рідина випарується, додаємо томатну пасту в сковороду і продовжуємо готувати на малому вогні близько хвилини. Після цього прибираємо овочі зі сковороди, миємо її та на сухій гарячій сковороді підсушуємо борошно.
У підсушене борошно додаємо води у співвідношенні 1:2 і розмішуємо. Відварену капусту відправляємо на сковороду з олією, додаємо до неї підготовлені овочі та тушкуємо на малому вогні 5-10 хвилин. Вводимо розведене борошно, сіль і продовжуємо тушкувати капусту до готовності.
Наприкінці приготування додаємо в тушковану капусту петрушку. Даємо тушкованій капусті трохи охолонути, після чого її можна подавати до столу. Смачного!