Тушкована капуста, як у дитинстві

Тушкована капуста – страва дуже проста, але попри це, популярна. У самій назві страви вже видно спосіб її приготування. Завдяки тушкуванню, страву можна віднести до дієтичних.

Інгредієнти для приготування:

  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершкове масло – 10 г
  • Рослинна олія – 20 г
  • Борошно пшеничне – 10 г
  • Томатна паста – 20 г
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Наріжте капусту тонкими брусочками, складіть в каструлю, залийте водою, підсоліть і відваріть до напівготовності близько 5-7 хвилин після закипання. Потім воду злийте.

Нарізану соломкою моркву та нашатковану цибулю кладемо на сковороду, додаємо вершкове масло, трохи водички й підсмажуємо. Як тільки рідина випарується, додаємо томатну пасту в сковороду і продовжуємо готувати на малому вогні близько хвилини. Після цього прибираємо овочі зі сковороди, миємо її та на сухій гарячій сковороді підсушуємо борошно.

У підсушене борошно додаємо води у співвідношенні 1:2 і розмішуємо. Відварену капусту відправляємо на сковороду з олією, додаємо до неї підготовлені овочі та тушкуємо на малому вогні 5-10 хвилин. Вводимо розведене борошно, сіль і продовжуємо тушкувати капусту до готовності.

Наприкінці приготування додаємо в тушковану капусту петрушку. Даємо тушкованій капусті трохи охолонути, після чого її можна подавати до столу. Смачного!

Поділись з друзями...