ІНГРЕДІЄНТИ
Кефір
200 мл
Сода харчова
0.5 ч. л.
Цукор
70 г
Борошно пшеничне
330 г
Ванільний цукор
10 г
Яйце куряче
1 шт.
Сіль
дрібка
Олія соняшникова
100 мл
Якщо ви хочете спробувати ароматний та знайомий з дитинства кондитерський виріб, значить варто спекти вергуни. До того ж, у приготуванні немає чогось складного, всі продукти є в магазинах.
ПРИГОТУВАННЯ:
Підігріваємо кефір до 30-40 градусів, щоб він був теплим, це важливо для рецепту.
В окремій чаші змішуємо кефір, яйце, звичайний цукор і ванільний, і сіль.
У борошно висипаємо соду, ретельно перемішуємо сипкі інгредієнти. До борошна виливаємо яєчно-кефірну масу та формуємо тісто.
Тісто накриваємо рушником та залишаємо підніматися на 10 хвилин. Далі розділяємо тісто на дві частини, одну з яких розкочуємо в прямокутний коржик завтовшки 6-7 мм.
Нарізаємо пласт на ромби невеликого розміру. У центрі кожного ромбика робимо невеликий надріз, у нього запускаємо один із витягнутих країв.
Гріємо на сковороді олію, на середньому вогні обсмажуємо вергуни до золотистого кольору з кожного боку. Аналогічні дії робимо з другою частиною тіста.
Таким чином, ми отримуємо смачні вергуни, які відмінно підійдуть для перекусу або до чаю. Їх можна зробити солодшим, якщо занурити в цукрову пудру або їсти з медом.