уряковий салат з горіхами – це дуже смачна, пікантна і ароматна закуска. Такий салат готувати простіше простого і можна навіть подавати на святковий стіл.
Для приготування потрібно:
- буряк, 5 шт;
- цибуля, 2 шт;
- часник, 2 – 4 зубчики;
- горіхи, 100 г;
- кріп, 1 пучок;
- сіль і цукор по 0.5 ч.л;
- гострий перець;
- оцет 9%, 2 ч.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Приготування
Буряк вибирайте бордовий, соковитий. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо рукою і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
Буряк відварюємо або запікаємо в духовці в фользі. Натираємо буряк на грубій терці і змішуємо з цибулею.
Горіхи волоські обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо качалкою або блендером. Часник і зелень дрібно нарізаємо.
Змішуємо всі продукти, заправляємо рослинною олією за смаком, солимо і перчимо, додаємо гострий перець і подаємо до столу.
Такий салат прекрасно підходить до картопляного пюре, картоплі по-домашньому, каш з круп, м’ясних страв.
Смачного!