Гостра і пікантна закуска з баклажанів, перцю та помідорів, заправлених часником, завжди буде актуальна на вашому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани і помідори по 1.5 кг;
- солодкий перець – 7 шт;
- часник – 1 головка;
- гострий перець – 3 шт;
- сіль – 1 ст.л;
- цукор – 3 ст.л;
- олія соняшникова – 200 мл;
- оцет 9% – 50 мл.
Процес приготування баклажанів на зиму
Перець гострий і солодкий очищаємо від плодоніжки і насіння і разом з помідорами і часником пропускаємо через м’ясорубки.
Змішуємо масу з сіллю, цукром і рослинним олією, доводимо до кипіння. Баклажани ріжемо кільцями.
Коли маса закипить, всипаємо баклажани, і вливаємо оцет, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин.
Порада: сильно не перемішуйте, щоб баклажани не розпалися.
Стерилізуємо банки і кришки, наповнюємо банки баклажанами і соусом, закручуємо банки кришками, вкутуємо і залишаємо до охолодження. Перевертати не потрібно, зберігаємо в підвалі.