Розминка для розуму покаже, наскільки ти кмітливіший від третьокласника

У школі здається, що математика ніколи не знадобиться в дорослому житті, але насправді вона не лише дає нам базові арифметичні знання, але й розвиває наше аналітичне мислення, кмітливість та логіку. Погодьтеся, що без цих речей не
Для того, аби розвивати свої розумові вміння потрібно регулярно тренуватися. Саме тому ми пропонуємо вам розв’язати кілька математичних прикладів.джерело

Математичні приклади для розвитку логічного мислення

Приклад 1

Перше завдання – найлегше. Потрібно зосередитися й виконати арифметичні дії у правильному порядку. Пам’ятаєте, що говорили на уроках математики?

Приклад 2

Для школярів це завдання може видатись легким, але чи зможуть з ним впоратися дорослі? Потрібно напружитися і пригадати правила множення, ділення й піднесення до куба.

Приклад 3

Чи вийде вам впоратися із шістками? Головне дотримуватися правильної послідовності арифметичних дій, тоді результат точно буде вірним.

Приклад 4

Тепер найважче завдання, яке перевірить ваше логічне мислення. Які знаки слід додати, аби приклад був правильним?

Розв’язки математичних прикладів

Приклад 1

У результаті має вийти 0. Перша дія: множення і ділення. Початковий приклад 6 * 2 – 3 * (20/5) перетворюється в 12 – 3 * 4 = 12 – 12 = 0.

Приклад 2

Правильна відповідь – 1. Спочатку виконуємо множення та ділення дужках: 3 * 3 = 9; 9/3 = 3. Далі додавання і віднімання: 3 + 3 = 6; 6 – 3 = 3. Маємо дріб 3/3 = 1, який не зміниться після піднесення його до куба.

Приклад 3

Відповідь значно простіша, ніж здається: множимо першу 6 на 6 чотири рази, а потім ділимо на 6 три рази. У результаті виходить 36.

Приклад 4

Як зробити так, щоб з одиниць вийшла 9? Дуже просто: (1 + 1 + 1) ³ = 9. А ви здогадалися?

Не забувайте розв’язувати математичні й логічні завдання, аби ваша розумова діяльність завжди залишалася в тонусі. Погодьтеся, що без базових знань неможливо впоратися із простими задачками, які підкидує нам повсякденне життя.

Скільки прикладів вам вдалося розв’язати правильно?

Поділись з друзями...