Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшці

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшці
У своєму саду я вирощую багато різних квітів. Але особливе місце в ньому відведено трояндам. Ці красиві і в той же час небезпечні квіти підкорили моє серце з дитинства. Бабуся була почесним садівником. Від неї я і успадкувала любов до рослин. А ще отримала безліч цінних порад з догляду та розмноження квітів. І сьогодні я хочу розповісти вам, як укоренити  троянди в холодильнику .джерело

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшці
Цей метод досить економічний. Я починаю з осені, а навесні у мене вже є  до 30 готових до посадки живців . Вони займають дуже мало місця. До того ж, їх можна зберігати в холодному, але не промерзають підвалі. Погодьтеся, зручно, а незабаром ви переконаєтеся, що ще і просто.

Як укоренити троянди в холодильнику

Для початку підготуйте все необхідне. Вам знадобиться пластикова пляшка (в 1-2 л), темний щільний пакет, річковий пісок і перліт.

Заздалегідь підготуйте живці. Використовуйте стандартний спосіб: у відрізка стебла має бути 3-4 міжвузля. Видаліть все листя. Нирки рослини в холоді будуть знаходитися в сплячці, а ось  коренева система почне формуватися .

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшці
Відріжте низ пляшки, відмірявши приблизно 10 см у висоту. Змішайте пісок з перлітом  і пересипте в пляшку.

data-pf_style_display=”block” data-pf_style_visibility=”visible”>Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшціПолийте суміш водою і вставте живці. Намагайтеся розмістити їх дуже щільно. В одну пляшку вміщується більше 20 штук.

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшціЩоб верх ємності більш щільно прилягав до низу, з боку зрізу зробіть кілька надрізів по 2 см кожен.

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшціТепер накрийте живці пляшкою. Кришечку потрібно відкрутити, щоб  забезпечити хорошу вентиляцію .

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшціОберніть пляшку пакетом і сховайте в холодильник. Перевіряйте живці  раз в три тижні . Якщо з’явилися почорнілі, їх потрібно викинути. Не забудьте періодично збризкувати суміш водою.

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшціУже  до кінця зими  рослини почнуть випускати коріння. Завдяки пухкої структурі суміші відростки не зможуть заплутатися. А перед посадкою просто промийте коріння водою .

Розмножую троянди в холодильнику: до 30 живців в 1 пляшціОсобисто я в повному захваті від цього  способу вкорінення живців . Результат дійсно приголомшливий! Тільки уявіть, що в такий компактною ємності ви можете розмножити так багато троянд. А ви знали про цей метод?

Поділись з друзями...