Кольоровий рулет зробила на прохання доньки – і вийшло досить симпатично. Думаю, можна зробити такі коржі для торта. Рецепт рулету – мій улюблений: його не треба скручувати гарячим. А найкращий крем – сметанно-сирний! На все приготування йде хвилин 30, а смакує, як вишуканий десерт!
Пише Публікація
Кольоровий рулет
Форма 26Х38 см.
Тісто.
5 яєць,
1 скл. (200 мл) цукру,
5 ст. ложок води (кип’ятку),
1 скл. (200 мл) просіяного борошна,
1 п. розпушувача (18 г),
1 ст. ложка з чубком посипки для паски.
Крем:
400 г сметани,
200 г сиру,
150 г цукру,
1 п. загущувача для сметани (якщо сметана магазинна),
ваніль,
вишні.
Тісто. З дрібкою солі збити білки до стійкості. Жовтки і 1 скл. (200 мл) цукру збити до білої маси. Додати 5 ст. ложок води (кип’ятку), збити, додати 1 скл. (200 мл) просіяного борошна, 1 п. розпушувача (18 г), збити швидко на найменших обертах. Легенько ввести білки у тісто, вимішати лопаткою. Застелити форму пергаментом (силіконізованим), влити тісто. Випікати при температурі 180 ОС приблизно 10-12 хв. Спечений рулет вийняти з форми, не потрібно скручувати: тісто після охолодження дуже гнучке, гарно скручується і не ламається.
Крем: збити сметану з цукром, додати загущувач, додати змелений блендером сир, ваніль, все разом збити до однорідності. Вишні добре відцідити від соку, посипати ложкою цукру, приварити 1-2 хв, припудрити 1 ч. ложкою крохмалю, приварити постійно помішуючи до загусання. Охолодити.
Охолоджений корж змастити кремом, викласти у крем вишні і скрутити в рулет. Покласти на 2 год у холодильник і можна їсти.