Якщо ви вже хоча б раз намагались виростити часник, то маєте знати, що в певний період рослина пускає стрілки, які треба обривати. Якщо цього не зробити, то усю свою силу рослина витрачатиме на те, щоб відрощувати зелень, а не сам коренеплід. Та багато хто викидає обірвані стрілки, а вже цього краще уникнути!
Стрілка часнику можуть стати вашими улюбленими спеціями, які дбатимуть про ваше здоров’я, захищаючи від інфекцій, та спалюватимуть зайвий жир. Насамперед варто сказати, що користі тут просто море, а калорій мізер! Навіть вітаміну С стрілки часнику мають набагато більше, ніж пір’я цибулі.
Користь від часникової стрілки ви отримуєте завдяки залізу (більше, ніж в яблуці!), сірці та кальцію. Часник іще відомий як потужний природний антибіотик, який підвищує імунітет. Пропонуємо вам переглянути один цікавий рецепт, який вам має подобатись.
Інгредієнти:
- Стрілки часнику – 500 г
- Сіль – 3 чайних ложки
- Перець (гострий) – 2 шт.
- Перець мелений чорний – 0,5 чайної ложки
- Коріандр мелений – 0,5 чайної ложки.
Зверніть увагу на якість стрілок. Добре помийте їх та відріжте жорстку частину.
Помістіть підготовлені продукти в блендер. Подрібнюйте до утворення однорідності.
Викладіть отриману суміш у порційні пакетики або ж у форми для льоду. Тепер ви маєте готові спеції для будь-якої страви. Так ще й дуже корисні!
Розморожуйте в будь-який час та додавайте до улюблених страв. Корисно, смачно, надійно, легко, низькокалорійно! Смачного!